kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Leyla'nın ailesine suç duyurusu
McDonald's'ın buzdolabına kapatılan mendilci kız Leyla'nın ailesi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü, mendil sattığı için McDonald's'da buzdolabına kapatılan Leyla Alkış'ın anne ve babası hakkında, aile efradına kötü muameleden dolayı suç duyurusunda bulundu. Genel Müdür Vekili ve Müdürlüğün Hukuk Müşaviri Aliye Van Het Hof, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, Leyla Alkış'ın ailesi hakkında TCK'nın 526, 477 ve 478'inci maddelerine göre 36 aya kadar hapis istemiyle yargılanmaları gerektiğini bildirdi.

Van Het Hof, il müdürlüğü tarafından Leyla Alkış'ın annesi Emine Alkış ve babası Ziya Alkış hakkında yapılan inceleme sonucunda, ailenin oturduğu evin kira olmadığının, baba Ziya Alkış'ın hasta olduğuna dair bir sağlık raporunun bulunmadığının belirlendiğini söyledi.

"DERS OLSUN"
Ailenin küçük bir marketinin bulunduğunu ve babanın çocuklara market aracılığı ile 16 yaşındaki amcaları ile birlikte mendil ve sakız sattırdığının tespit edildiğini belirten Aliye Van Het Hof, "Sorunu sosyal boyutuyla çözmeye çalışmak yeterli değil. Adli boyutu da onun kadar önemlidir. Bu nedenle biz Alkış Ailesi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi. Kolejli oluyor

10 yaşındaki Leyla Alkış, Beykent Eğitim Kurumları tarafından verilen bursla, Özel Beykent İlköğretim Okulu'na kaydedildi. Okul Müdürü Semiha Gökdağ, "Leyla Alkış'ın yaşadığı travmanın, onun geleceğine ve eğitim hayatına etkilerini azaltmak, daha sağlıklı, topluma ve kendine faydalı bir birey olarak yetişmesini sağlamak amacıyla böyle bir karar aldık'' diye konuştu.

Nebahat KOÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır