kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

6 bin 917 konuta Vakıfbank kredisi
Enflasyon ve faiz oranlarındaki düşüşün ardından başlatılan konut kredisi kapsamında Vakıflar Bankası 6 bin 917 kişiye kredi kullandırdı. Vakıfbank, uzun vadeli konut kredisi uygulamasına başladığı 27 Aralık 1999 tarihinden bu yana 6 bin 917 konut için 52.7 trilyon liralık kredi verdi. Vakıfbank'ın kullandırdığı kredilerin yüzde 51.8'ini 20 yıl vadeli, yüzde 24.1'ini 10 yıl vadeli, geri kalanını da 5-6 yıl vadeli krediler oluşturuyor. Vakıfbank yıl sonunda 10 bin kişiyi uzun vadeli konut kredisi ile konut sahibi yapmayı hedefliyor.

2. SİAD toplantısı Ağrı'da yapılacak
Türkiye4deki Sanayici ve İşadamları Dernekleri'nin (SİAD) 2000 yılı ikinci Başkanlar Kurulu toplantısı Ağrı'da yapılacak. Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nden yapılan açıklamaya göre 31 Ağustos ve 1 Eylül'de yapılacak toplantılarda İstanbul Borsası Başkanı Osman Birsen de "KOBİ'lerin Sermaye Piyasaları Yoluya Finansmanı" konulu bir konuşma yapacak. TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu ve Ağrı Valisi Cumhur Ersoy'un birer konuşma yapacakları toplantıda bir de Ağrı Başkanlar Kurulu bildirisi sunulacak.

Erdemir'de kapasite artacak
Erdemİr Mühendislik ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı İlker Sevdik, İsdemir ve Karadeniz Havzası'ndan bir kurulu kapasite alma girişimlerinin yanısıra, tesislerde kapasite artırımı için de çalışmaların sürdüğünü söyledi. İlk adımda kapasiteyi 1.5 milyon ton artışla 4.5 milyon tona yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Sevdik, bu artış için tek seçeneklerinin yüksek fırın olmadığını, çeşitli seçenekler üzerinde durduklarını söyledi.

3. büyük Migros Antalya'da
Mİgros`un, İstanbul ve Ankara'dan sonra, 3. en büyük alışveriş merkezi Antalya'da kuruluyor. Migros Antalya Bölge Müdürü Bülent Yıldırım, Arapsuyu mevkiinde 100. Yıl Bulvarı üzerinde inşa edilen Migros Alışveriş Merkezi`nde, bin 200 araçlık otopark da bulunacağını söyledi. İnşaatın kısa sürede yüzde 50'sinin tamamlandığını belirten Yıldırım, Nisan'da hizmete girecek alışveriş merkezin, 50 bin metrekarelik kapalı alanda, 3 katlı kurulduğunu bildirdi.

"10 araçtan 8'i Ford olacak"
Ford Otosan Genel Müdürü Mark Schulz, bu yıl Türkiye'de 80 bin binek ve ticari araç satarak yüzde 12'lik pay almayı hedeflediklerini söyledi. Schulz, 69. İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki Ford standının açılışı için geldiği İzmir'de, Ford'un Türkiye'de İstanbul ve Eskişehir fabrikalarında üretim yaptığını, Kocaeli fabrikasının da 2001 yılının Ocak ayında faaliyete geçeceğini bildirdi. İstanbul fabrikasında üretilen Ford Transit'in, Temmuz 2000 itibarıyla yüzde 24 pazar payıyla lider pozisyonda olduğunu kaydeden Schulz, şöyle devam etti:

3. FABRİKA AÇILIYOR
"Eskişehir fabrikamızda ise Türkiye ağır ticari taşıt pazarının lideri olan Ford Cargo'nun üretimi yapılmaktadır. 2000 yılı ile ilgili toplam otomotiv pazarında 80 bin araç satarak yüzde 12'lik pay almayı hedefliyoruz. Bu yıl 35 bin binek otomobil, 45 bin de ticari segmentteki taşıt satmayı planlıyoruz." Mark Schulz, Kocaeli fabrikasını da 2001 yılının Ocak ayında faaliyete geçireceklerini kaydederek, "Kocaeli'deki 3. fabrikamız da çalışmaya başladığında yıllık 150 bin araç üretebilir hale geleceğiz" dedi.

Finansbank'a 85 milyon dolarlık kredi
Finansbank, uluslararası piyasalardan bir yıl süreli 85 milyon dolar sendikasyon kredi aldı. Bank of America tarafından düzenlenen US Commercial Paper kredisi ile 50 milyon dolar için piyasaya çıkan Finansbank, gelen yoğun talep üzerine kredi tutarını 85 milyon dolara yükseltti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır