kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kurul kolları sıvadı
Bankacılık Üst Kurulu 1 Eylül'de tüm yetkileri alıyor. Kurul'un önceliği Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu

Malİ sektör, yeni bir döneme hazırlanıyor. 31 Mart 2000 de atanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyeleri, 1 Eylül 2000 tarihi itibariyle tüm yetkileri ele alıyor.

Kurul Başkanı Zekeriya Temizel ve ekibi, öncelikli üç konu belirledi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun işleyişi, Bankalar Kanunu uygulama yönetmeliği ile personel istihdamı ve ücret politikasına ilişkin esaslar Kurul un gündeminin ön sıralarında yeralacak.

BDDK'nın, bağımsız dış denetim için uzman kuruluşlardan hizmet satın alması, uluslararası dış denetim tekniklerinin izlenmesi ve Türkiye'ye uyarlanması, banka alacaklarının hızlandırılmasına yönelik ihtisas mahkemelerinin kuruluşuna öncülük gibi yeniliklere imza atması bekleniyor.

Mali yapısı sorunlu bankalara mevduat tavanı getirilmesi, bu bankalar için risk yönetimi merkezleri kurulup yakın kontrol altında tutulması, banka birleşmelerini teşvik edici ve vergi yönüyle kolaylaştırıcı önlemler geliştirilmesi, takibe intikal eden alacaklar için ayrılan karşılıklara vergi kolaylığı getirilmesi önümüzdeki günlerin konuları arasında yeralacak.

250 transfer bekleniyor
BDDK'ya, Hazine ve Merkez Bankası'ndan yaklaşık 250 civarında personelin geçmesi bekleniyor. Kurul'a naklen gelen personelin, önceki kurumlarında elde ettiği özlük hakları devam edecek.Yeni alınacak personelin aylığı ise Başbakanlık Müsteşarı maaşının yüzde 20 sini geçemeyecek. Bu tutar, 1.4 milyar lira olarak hesaplandı. Kurul Başkanı 2 milyar lira, Kurul üyeleri 1 milyar 750 milyon lira aylık alırken, uzman personele ikramiye dahil ödenecek tutarın tavanı 1.4 milyar lirayı geçmeyecek.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır