kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Deutsche Telekom'un ABD'de cep harekatı
ABD'li VoiceStream'i alarak senatörleri bile ayaklandıran Deutsche Telekom, pazardaki eksiğini tamamlayan 2. şirketi daha bünyesine kattı

ABD'nin mobil telefon şirketi VoiceStream'i 50.7 milyar dolara alarak büyük şaşkınlık ve tepki yaratan Alman Deutsche Telekom (DT), yeni kıtaya iyiden iyiye yerleşme hedefinde. DT, ABD'li mobil telefon şirketi olan Powertel'in, VoiceStream şirketi tarafından 5 milyar 890 milyon dolara satın alınacağını açıkladı. DT Başkanı Ron Sommer ABD senatosunu ayaklandıran VoiceStream'i aldığı sırada yaptığı konuşmada "Bu son olmayacak" şeklinde pazara girme iddiasının büyüklüğünü göstermişti.

ABD'DE İDDİALI
Sommer sözünü tuttu ve Deutsche Telekom A.B.D. mobil telefon piyasasındaki gücünü yavaş yavaş artırmaya başladı. Powertel, ABD'nin güneydoğu eyaletlerini kapsayan bir cep telefonu şebekesine sahip bulunuyor. ABD'nin pek çok bölgesini kapsayan bir haberleşme ağı bulunan Voicestream, böylece ağ sistemini yüzde 96 oranında tamamlamış olacak. Kaynaklar, Powertel'i satın aldıktan sonra Voicestream'in Amerika'nın 25 ana bölgesinden 24'ünü kaplama alanı içine alacağını belirtiyorlar. Şirket 1999 yılında dünyanın çeşitli bölgelerinde yaptığı stratejik şirket alımlarına toplam 40 milyar dolar para yatırdı. Deutsche Telekom yeni nesil mobil telefon sektörü olarak da bilinen UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) lisanslarının ihalesinde de iddialı.

UMTS'İ DE ALDI
DT en son Almanya'da UMTS lisans ihalesinde altın değerine sahip yeni lisanslardan birini aldı. Geleceğin mobil telefon dünyasında varolmak için birçok cephede savaşan şirketin borçları da çığ gibi artıyor. Son hesaplamalara göre DT'nin 65 milyar dolar borcu bulunuyor. Haziran'da şirketin VoiceStream'ı 50.7 milyar dolara alacağını açıklamasının ardından rating kuruluşu S&P, Deutsche Telekom'un raiting'ini AA-'den A-'ye düşürdü.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır