kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Sabit ücret almayacağız'
Türk Telekom Genel Müdürü Ibrahim Hakki Alptürk, cep telefonlarında her ay sabit ücret adı altında uygulanan tahsilat işlemini kendilerinin uygulamayı düşünmediklerini söyledi

Türk Telekom Genel Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk, her ay cep telefonu abonelerinden sabit ücret adı altında tahsil edilen 2 milyon 179 bin 487 lirayı konuşma karşılığı olmadığı için "haksız kazanç" olarak niteledi.

HAVADAN PARA
Alptürk, bu yolla gelen paranın da "havadan para" olduğunu belirterek yılbaşından itibaren hizmete koyacakları yeni GSM 1800 şebekesi abonelerinden sabit ücret adı altında her hangi bir ücret talep etmeyi düşünmediklerini belirtti. Genel Müdür Alptürk, operatörlerin sabit ücret haksızlığını bir benzetmeyle anlattı. Alptürk, "Bir mağazaya giriyorsunuz ve bir kazak beğeniyorsunuz. Magaza sahibi, vitrinde görüp beğendiğiniz kazağın 10 milyon lira olduğunu söylüyor. Sonra da bunun ışıklandırması, tabela vergisi var deyip sizden fazladan para almaya çalışıyor" dedi.

KONTÖRLÜ OLUR
Alptürk, "Eğer sabit ücret alınacaksa, bugün sabit telefonlarda uygulandığı gibi belirli bir kontör verilir ya da bir haberleşme hizmeti verilir" dedi.

Alptürk, İş Bankası-Telekom Italia ortak girişim grubuyla imzalanacak ara bağlantı sözleşmesi için görüşmelerin başladığını kaydetti. Alptürk, bu konsorsiyuma da ara bağlantı sözleşmelerinde esas olmasını istedikleri "görüşme ücretlerinden elde edilen gelirin yarıya bölünmesi" ya da "görüşme ücretleri üzerinden para alınıp-verilmemesi" önerilerinin yineleneceğini bildirdi.

TURKCELL'DEN EĞİTİME DESTEK
DoĞU Anadolu Bölgesi'nde bulunan 27 ilin kırsal kesimde olanaksızlar nedeniyle eğitime devam edemeyen 5 bin kız öğrenciye, 100 milyon liralık karşılıksız burs verilecek. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin katkısı ve Turkcell'in sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Çağdaş Türkiye'nin çağdaş kızları' isimli proje önümüzdeki öğretim yılında hayata geçirilecek. Proje dün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof.Dr. Türkan Saylan ve Turkcell Genel Müdürü Cüneyt Türktan'ın katıldığı toplantı ile kamuoyuna duyuruldu. Proje ile burs alacak öğrencilerden, anneleri aile planlaması uygulamasına kayıt ettirmelerini ve kendilerine her yıl göndericelek kitapları okuyarak özetini çıkarmaları istenecek.

BORSA PERFORMANSI
Öğrenciler ayrıca yaz aylarında Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlecek 10 günlük, halk sağlığı ve aile planlaması kurlarına katılacak.

Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Turkcell Genel Müdürü Cüneyt Türktan kendisine yöneltilen bir soru üzerine Turkcell'in borsa performansını değerlendirdi. Türktan şirket hisselerinin uzun vadeli performansına güvendiklerini söyledi. Teknoloji hisselerinin tüm dünyada düşüş trendinde olduğunu, Turkcell hisselerinin de bu düşüşten etkilendiğini belirten Türktan, "Önemli olan, şirketimizin uzun vadeli performansıdır" diye konuştu.

Türktan yaptıkları yenilikleri önümüzdeki günlerde yapılacak Bilişim Fuarı'nda açıklayacaklarını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır