kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Takside kredi kartı
Kullanım zorunluluğu getirilecek olan yeni taksimetreler, yazar kasa gibi çalışacak, fiş verecek ve kredi kartına uyumlu olacak

Bundan sonra taksi ücretini ödemek istediğinizde "Bozuk yok muydu?" ya da "Bekleyin üzerini marketten bozduralım" türü diyaloglara girmek zorunda kalmayacaksınız. Profilo Telra, taksilerde kredi kartı kullanımına izin verecek, mali hafıza özelliği bulunan yeni bir taksimetre üretti.

TANITIM EYLÜL'DE
Yazar kasa teknolojisi ile üretilen taksimetrelerin tanıtımına Eylül ayında başlanacak. İçlerindeki dedektör vasıtasıyla, yapılan hızı da otomotik olarak hafızaya kaydedebilen yeni taksimetreler, hız limitinin aşılması halinde bunu müşteriye verilen fatura üzerine kaydedebilecek. Fatura, resmi evrak olarak kabul edileceği için müşteri ilgili yere şikayette bulunabilecek.

Profilo Telra'nın ürettiği ve kredi kartı okuyucusuna bağlanabilme özelliği de bulunan taksimetreler sayesinde taksi, gittiği her bölgeden izlenebilecek. Şoför herhangi bir tehlikeli durumu sezdiğinde durağa sinyal göndererek yardım isteyebilecek. Taksi sahiplerine maliyeti 300 doları bulacak olan yeni taksimetreler sayesinde taksilerini kiraya veren araç sahipleri de rahatça denetleme imkanı bulacaklar.

AŞAMALI GEÇİŞ
Taksici esnafına yönelik olarak 2002'ye kadar aşamalı olarak geçilmesi planlanan fişli taksimetre uygulaması, tartışma yarattı. Türkiye'de bulunan 116 bin taksici için bu uygulamayı yeni bir masraf kapısı olarak değerlendiren Otomobilciler Esnaf Odası, "Taksici rant kapısı olarak görülüyor" yorumunu yaptı.

6 AY SONRA ZORUNLU
Maliye Bakanlığı'nın 4369 sayılı kanunla yürürlüğe koyduğu ve 6 ay içinde yasallaşması beklenen uygulama ile taksimetreler, yazar kasa gibi çalışacak.

Bütün kayıtlar hafızada depolanacağı için herhangi bir defter kaydı gerektirmeyecek.

Nur ÖZTÜRK İLK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır