kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İdam etmezsek izleyicilere ayıp olur
Afganistan'a 1996 yılında şeriat yönetimini getiren Taliban yönetiminin, halk önündeki infazları son sürat devam ediyor.

Son olarak geçtiğimiz yıl başkent Kabil'deki stadyumda binlerce kişinin önünde kurşunla idam edilen bir kadının görüntüleri gün ışığına çıktı.

KAÇMAYA ÇALIŞTI AMA...
Öldürülen kadının adı Zarmeena. Suçu, kocasını uyurken çekiçle öldürmek.

Kadınların hiçbir hakkı olmadığı ve kocalarına karşı gelmelerinin yasak olduğu ülkede, cinayet işleyen Zarmeena, stadyuma 2 kadın polis tarafından getirildi.

Şeriat radyosunda yapılan "Stadyumda infaz var" çağrısı üzerine toplanan Afganlar, "Allahuekber" sloganları atmaya başladı. Polisleri ve Zarmeena'yı taşıyan kamyonet, orta saha çizgisine gelince durdu ve genç kadın aşağıya indirildi. Dizlerinin üzerine çöken kadın, kaçmaya çalışsa da eli silahlı Taliban askerleri tarafından durduruldu. Sonra yeniden çizginin üzerine oturtuldu ve "cellat" Zarmeena'nın bir kez daha kaçmasına izin vermeden Kaleşnikof'u kadının kafasına dayadı ve...

Stadyumda ilk kez bir kadın infazı gerçekleşmişti. Bir iddiaya göre, kadının çocukları da idamı izliyordu. Kocasının ailesi, Zarmeena'yı affetmiş, infazın iptal edilmesini istemişti. Ancak Taliban yönetiminden aldığı cevap çok ilginçti: Kusura bakmayın. İzlemeleri için o kadar kişiyi çağırdık. İptal edemeyiz...

TALİBAN'IN İNFAZ SAVUNMASI

1-STADYUMU DOLDURDULAR
Şeriat radyosundan yapılan infaz anonsundan sonra Afganlar, sabahın erken saatlerinde başkent Kabil'deki stadyumu hınca hınç doldurdu.

2-KAMYONETLE GETİRİLDİ
Cinayetten suçlu bulunan genç kadın, stadyuma iki polisle birlikte kamyonetin arkasında getirildi. Sahanın ortasına çöken kadın, önce dua etti.

3-KAFASINI DELİP GEÇTİ
Bir kez kaçma girişiminde bulunan kadını hemen yere oturtan Taliban askeri, infazı tek kurşunla gerçekleştirdi. Kadın yere yığılırken, kurşun, kadının kafasını delip kuma saplandı. İbret olsun diye infazı halk içinde yapılan kadının ceseti kaldırılırken, stadyumdakiler hep bir ağızdan "Allahuekber" diye bağırdı.

EMRE ERGÜL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır