kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kimin köpeği seçilecek?
Başkanlık seçimleri öncesi son anketlerden ilginç sonuçlar çıktı: Amerikan halkı, Bush'un köpeği Spoty'yi "First Dog" ünvanına, Gore'un kızı Karenna'yı da Beyaz Saray'a daha çok yakıştırıyor

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Demokrat Al Gore ile Cumhuriyetçi George W. Bush arasındaki rekabet kıyasıya devam ederken, Amerikalılar'ın kime ve neden oy verdikleriyle ilgili çarpıcı gerçekler ortaya çıktı. Gore, kızı Karenna ile Bush da köpekleriyle öne çıktı...

Amerikan evlerinin yüzde 58'i hayvan besleniyor. Halkın hayvan sever bir başkan istediğini bilen iki aday da köpekleriyle beraber çekilmiş fotoğraflarını kampanyalarında kullandı. Seçimi W. Bush kazanırsa, Beyaz Saray'a iki kısa tüylü kedi Willie ve Ernie ile İngiliz Spaniel cinsi Spoty isimli köpek girecek. Gore kazanırsa, siyah Labrador cinsi Shilol ile Daisy ülkenin "First Köpekleri" olacak. Yapılan son kamuoyu araştırmalarına göre, Bush'un köpeği Spoty, Gore'un Shilol ve Daisy'sine oranla 10 puan önde... Spoty yüzde 55 puan toplarken, Shilol ile Daisy yüzde 45'te kaldı.

'HAYVAN ÇOK ÖNEMLİ'
Yorumcular da hayvanların başkanlık tarihindeki önemine dikkat çekiyorlar. Kennedyler'in tayı, Abraham Lincoln'ün Nany ve Nanko isimli keçileri, George Bush'un Millie, Ronald Reagan'ın Rex, Bill Clinton'ın Buddy isimli köpekleri verilebilecek örnekler.

İlk olarak Gore'un fotoğrafları basına yansıdı. Spor kıyafetler giyen Gore, köpekleriyle evinin bahçesinde poz verdi. Sonra W. Bush'un Spoty'yle fotoğrafları dergi kapaklarını süsledi. Bush, evi yerine özel stüdyoları tercih etmişti. Amerikalılar Bush'un fotoğraflarını daha içten bulsa da Gore da kızı Karenna sayesinde oy topladı.

PUANLARI TOPLADI
Los Angeles'ta Temmuz sonu düzenlenen Demokrat Parti kurultayının ikinci günü söz alan Karenna, babası için oy istedi. Çok içtendi. Babasının Amerika için çok çalıştığını, çok projeleri olduğunu açıkladı. Kızının içten konuşması öncesi kamuoyu araştırmalarında Gore, W. Bush'tan 6 puan gerideydi. Oy toplamaya başlayan Gore, kurultayın dördüncü günü yaptığı konuşmasıyla 8 puan öne geçti.

Demokrat Parti kurultayından 15 gün önce Philadelphia'da yapılan Cumhuriyetçi Parti kurultayında ise Bush'un kızları Barbara ve Jenna sönük kaldı. 4 günlük kurultay boyunca utandıkları için konuşma yapmayan iki kıza, Amerikan halkı puan vermedi. Gore'un kızı Karenna ile Bush'un kızları konulu kamuoyu araştırmalarında Karenna önde gidiyor.

Savaş SÜZAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır