kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kanser tedavisi için bir numara
Houston'daki MD Anderson Kanser Merkezi, uzmanları ve tedavi yöntemleriyle bir numara

Doktor Seyithanoğlu'nun Türkiye'de yapılması mümkün olmayan tedavisi Houston'daki MD Anderson Kanser Merkezi'nde yapılıyor. Doktor Seyithanoğlu SABAH'a tedavisini ve bundan sonraki süreçleri anlattı:

"Bağışıklık sistemimi düzeltmek için yapılan tedavi sürdürülüyor. Bu tedavinin başarılı olması durumunda ilik nakline gerek kalmayacak. Ancak tedavinin cevap vermemesi durumunda Eğe'den alınan hücreler nakledilecek. Bu amaçla Ege'nin göbek bağı kanı dondurularak depolandı. Bu kan bozulmadan 10 yıl boyunca saklanabilecek"

YILDA 20 BİN HASTA
Teksas Devlet Üniversitesi'ne bağlı olan MD Anderson Kanser Merkezi, US News and World Report dergisinin geçen ay yayınlanan raporuna göre kanser eğitimi, araştırmaları, tedavisi ve önlenmesi konusunda Amerika'nın en iyi kanser merkezi.

Merkez, 10 bin kişilik öğretim üyesi ve personelin yanı sıra bin 400 kişilik gönüllü ordusu ile sadece geçtiğimiz yıl 20 bin hasta tedavi etmiş ve 409 bin kişi tarafından ziyaret edilmiş. Adını bir hayırsever olan Monroe Dunaway Anderson'dan alan hastanenin çeşitli bölümlerine de hayırsever kişilerin adları veriliyor.

TÜRK HASTASI ÇOK
Hastane'de çok sayıda da Türk hasta bulunuyor. Oktar Babuna'nın tedavisine de bu hastanede devam ediliyor.

MD Anderson Hastanesi'ndeki Türk hastaların bir de yardım meleği var. 32 yıldır Amerika'da yaşayan Yeşim Yönter adlı Türk, kurduğu Kanseri Yenen Gençleri Eğitim Vakfı'yla birlikte adeta hastanede karargah kurmuş durumda. Yeşim Yönter, hastanedeki Türk hastalara moral destek vermek amacıyla elinden gelen çabayı gösteriyor.

Lösemili Andreas da Houston'da umut arıyor
KIbrIs'ta iki toplumun yakınlaşmasında büyük pay sahibi olan kan kanseri hastası Andreas Vasiliu da Houston Anderson Kanser Merkezi'nde tedavi görüyor. Yine lösemi hastası olan Kemal Saraçoğlu ile birlikte Kıbrıs'ın simgesi haline gelen Andreas Vasiliu'nun durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor.

İYİYE GİDİYOR
Küçük Andreas Amerika'nin kanser tedavisi dalında dünya çapında üne sahip Houston'daki Anderson Kanser Merkezi'nde yatıyor.

Henüz Andreas için uygun bir ilik bulunamadı, normal tedaviye devam ediliyor. Ancak baba Vasos Vasiliu'nun açıklamasına göre, "Andreas gün geçtikçe daha iyi oluyor. Henüz hiçbir şey için geç sayılmaz". Baba Vasos Vasilio İngiltere'de tedavi edilen, ancak geç kalındığı için yaşama şansını yitiren Kemal Saraçoğlu için de şunları söylüyordu. "Keşke Kemal de burada olsaydı. O zaman mutlaka kurtulurdu".Vasos, iki küçügün de bir an önce iyilesmesi için dua ettigini de sözlerine ekledi. 13 yaşındaki Kemal'in durumu ise gün geçtikçe kötüleşiyor.

ERKAN GÜNTÖRE


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır