kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Proteinin azı karar çoğu zarar
'Besindeki protein arttıkça yağ oranının da arttığını' saptayan uzmanlar yağı az, proteini fazla besinlerin listesini çıkardı

Amerikalı beslenme uzmanları, 'vücudun protein ihtiyacıyla ilgili araştırmalarında' ilginç verilere ulaştı. Uzmanların verilerine göre 'bilinçsizce yapılan diyetler ile düzensiz beslenme' ihtiyacımızdan daha fazla protein depolamamıza neden oluyor. Aslında vücut için çok faydalı olan protein, ihtiyaçtan fazla alındığında bünyede yağ depolanmasına da yol açıyor. Vücudun günlük protein ihtiyacı yalnızca 25-30 gram olmasına rağmen araştırmalar, kadınların günde 44, erkeklerin ise 56 gram protein aldıklarını gösteriyor. Örneğin, tek başına karın doyurmayan küçük bir hamburger bile 23 gram protein içeriyor. Yani bir hamburger, bizim vücudumuzun ihtiyaç duyduğu protein oranını dengede tutabiliyor.

İŞTE İDEAL BESİNLER
Uzmanların uyardıkları diğer bir nokta ise besindeki protein miktarı arttığında, yağ oranının da aynı oranda artması. Yalnızca ihtiyacımız olduğu kadar protein almamız gerektiğini belirten doktorlar, sağlıklı bir beslenme için yağ oranı az, protein miktarı fazla olan yeni bir beslenme listesi oluşturdular. Bulunması zor olmayan bu besinler sayesinde sağlıklı bir bünyeye sahip olmak mümkün. İşte liste:

1. Ton balığı,

2. Mercimek ve pirinç,

3. Yağsız süt,

4. İstiridye,

5. Yağsız sığır eti,

6. Derisi alınmış tavuk göğsü,

7. Barbunya, mısırlı pizza,

8. Kalkan balığı,

9. Hindinin kara eti,

10. Fırında patates.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır