kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kulede can pazarı
Rusya'da 2 gün boyunca alev alev yanan televizyon kulesinde mahsur kalan 6 kişi cehenneme dönen binadan sağ çıkarıldı Ancak onları kurtarmaya giden 4 kişi feci şekilde can verdi

DÜNYANIN en yüksek ikinci binası olan Rusya'daki Ostankino Kulesi'nde geçen Pazar günü çıkan yangın, dün sabah sönmek üzereyken yeniden alevlendi. 20 televizyon ve radyo istasyonu, döner restoran ve bir barın bulunduğu kulenin asansörlerinde mahsur kalan 6 kişi sağ olarak dışarı çıkarılırken, onları kurtarmak için yukarıya çıkan 2 itfaiyeci, bir kadın operatör ve bir asansör teknisyeni, 330 metre yükseklikte mahsur kaldı. Yangın söndürüldükten sonra bu ekipten üç kişinin cesetlerine ulaştıklarını açıklayan itfaiye yetkilileri, 540 metrelik kuledeki yangının kısa devre sonucu çıktığını kaydetti.

YIKILMA İHTİMALİ VAR
İKİNCİ yangının ise asansörlerden üçünün düşmesi sonucu çıktığını anlatan yetkililer, kulenin yıkılması ihtimaline karşı binanın çevresinde 700 metrelik alanın boşaltıldığını söyledi. Öte yandan Moskova'daki 33 yıllık kulede ofisleri bulunan NTV, TV-6, STS-8, M1, TV-Center ve Kultura adlı tv kanalları, teknik aletleri yangından zarar gördüğü için bir süre yayınlarına ara vermek zorunda kaldı. Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu kanalların kısa sürede yeniden yayın yapmasının sağlanacağını bildirdi. Rusya güvenlik teşkilatı FSB ise sabotaj ihtimaline karşı bir soruşturma başlattı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır