kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kazı ve gör!
Belçika'da yayımlanan "Che" isimli dergi, güzellik kraliçesinin çıplak fotoğrafını 'kazı-kazan' şeklinde yayınlayınca tirajı iki katına çıktı

Ortalama tirajı 40 bin civarında olan Belçika'nın magazin ve sosyete dergisi 'Che'nin yöneticisi Kriz Dekelver, daha birkaç hafta öncesine kadar "Biz playboy değiliz, çıplaklık yok, dekolte var" diyordu. Ancak derginin Eylül sayısı için yapılan anonslar şaşırtıcıydı. Anonslarda Eylül sayısında Belçika'nın eski güzellik kraliçesi olan Brigitta Callens'ın çıplak fotoğraflarının yayınlanacağı belirtiliyordu.

İLK GÜN TÜKENDİ
Dekolte kıyafetle bile Callens'ın bugüne kadar poz vermediğini bilen Belçikalılar, anonsları duyunca hemen gazete bayilerine koştu. Ancak bir şart vardı. Kraliçe'nin çıplak fotoğrafları sınırlı sayıda basılmıştı. Bizdeki "Kazı-Kazan" oyunu gibi kraliçenin fotoğrafları silinebilir plastik ile kaplıydı. Dergi yaklaşık 70 bin adet basıldı ve piyasaya çıktığı ilk gün tükendi.

FARKLI TEPKİLER
Bu yöntem bazı kesimler tarafından beğeni toplarken, kimileri tarafından da eleştirildi. Le Soir gazetesi olayı "Brigitta'ya kızmak satışları artıracak" şeklinde yorumlarken, güzellik yarışması düzenleyen Cecila Müller "Çok üzüldüm. Brigitta iyi bir kız ama doğrusu bu hareketi iyi bir kız olduğu izlenimini vermiyor" dedi. Eski güzellik kraliçesi Callens ise, bir güzellik kraliçesinden utangaç olmasının beklenmemesi gerektiğini söyleyerek tartışmaya son noktayı koydu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır