kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eski solcu militan Türk düşmanı oldu
68 kuşağının ünlü militanı ve Kızıl Ordu Fraksiyonu'nun kurucusu Alman Mahler şimdi Nazi oldu ve Türkler'e savaş açtı

1970'lerde Almanya'yı kan gölüne çeviren aşırı solcu terör örgütü Kızıl Ordu Fraksiyonu'nun üç kurucusundan biri olan Horst Mahler, şimdi Nazi oldu ve başta Türkler olmak üzere ülkedeki tüm yabancılara savaş açtı. Neo-Nazi partisi NDP'ye katılan Mahler, "Nasyonal sosyalist devrim", yani Hitler rejimi istedi.

SUİKASTLARA KARIŞTI
Silesie'de doğan 64 yaşındaki Mahler, eski bir avukat. İlk davasında, Frankfurt'ta bir mağazayı ateşe veren Andreas Baader ve Gudrum Ensslin'I savundu. Ancak Baader ve Ensslin'i hapisten kurtaramadı. Ve 1970 yılında arkadaşları tarafından hapisten kaçırılan bu ikilyle birlikte Kızıl Ordu Fraksiyonu'na katılarak 20 yılda 30'dan fazla suikasta karıştı. Silahlı soygunlar ve saldırıların ardından Ortadoğu'da Ali Hassan Salameh'in Filistin kamplarında eğitim gördü.

SCHRÖDER AVUKATIYDI
Mahler, ülkesine dönüşünde tutuklandı ve 14 yıl hapse mahkum edildi. Hapiste geçen günlerinde terörizmden uzak kaldı. Kendini Maoizm'e verdi. Sosyal Demokrat Parti'nin o dönemdeki gençlik kollarının başkanı şimdiki Başbakan Gerhard Schröder, Mahler'in avukatlığını üstlendi. Bu da onun 1980 yılında serbest bırakılmasını sağladı. 1988'de yeniden avukatlığa başladı. 90'ların sonunda politikaya atıldı ve aşırı sağın önde gelen düşünürlerinden biri oldu.

Mahler ve aşırı sağın kesiştiği nokta, ABD ve İsrail'e karşı besledikleri büyük kin duygusu. 1999 yılında "Yahudiler ve Almanlar Üzerine Tezler" adında bir kitap yazdı. Ve şimdi de azılı bir Nazi militanı oldu. Mahler, "Alman ulusunun Afrikalı-Asyalı-Avrupalı karışımı bir melez ırka dönüşmesini önlemenin tek kalkanı" olarak Naziler'i gördüğünü açıkladı. Yabancıları hedef alan saldırıları, "Alman ulusunun ırkını korumak için içgüdüsel eylemleri" diye niteleyen Mahler, ırkçı şiddet ve cinayetlere yeşil ışık yaktı.

Ulusal direnişi yeniden canlandırmayı isteyen NDP'nin beğenisini kazanmak için de şöyle yazıyor: 1968 hareketinden iki ulusal-devrimci kanat doğdu. bunlar yeni sol ve yeni sağdır.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır