kapat

26.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İrtica önce kadını vurur
DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit: Ben bir kadınım, irtica en çok benim gibi kadınları vurur. İstismara karşı uyanık olmalıyız

CUMHURBAŞKANI ile hükümet arasındaki kriz yaratan memurlarla ilgili KHK tartışmasına Başbakan Bülent Ecevit'in eşi, DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit de katıldı. KHK'nın halka anlatılması kararı alan hükümetin önceki gün "mütedeyyin vatandaşlara zarar verilmeyeceği ve yargısız infaz yapılmayacağı" güvencesi vermesinin ardından ilk açıklama Rahşan Ecevit'ten geldi.

GÜMÜŞ TEPSİ...
DSP antetli kağıda yazılı olarak basına dağıtılan tek sayfalık açıklamasına "Ben bir kadınım, irtica en önce ve en çok benim gibi kadınları vurur" sözleriyle başlayan Ecevit, kadınlara ve türbanlı öğrencilere seslenerek şöyle devam etti:

"Biz kadınlar Atatürk'ün gümüş tepsi içinde sunduğu kadın haklarını korumakla kalmayıp genişletmek için çaba sarf etmeliyiz. Bu çalışmalarımızı aralıksız sürdürmezsek demokrasinin ve insan haklarının getirdiği hoşgörüyü istismar edenler, irticayı körüklerler. Bugün türbanla bir şey kaybetmeyeceklerini sanan kız öğrenciler yarın irticanın pençesinden kendilerini kurtaramazlar. Türban olayı buzdağının ancak görünen kısmıdır. Görünmeyen kısmı ise irticadır, laik cumhuriyet düşmanlığıdır. Ülkemizde bir yandan demokrasiyi ve insan haklarını geliştirirken, bir yandan da bu değerleri karanlık amaçları uğrunda istismara kalkışanlar karşısında, özgürlüğün değerini bilen tüm kadınlar uyanık olmalıdırlar."

Rahşan Ecevit, irticayla mücadele için KHK'nin önem ve ivedilik taşıdığı görüşünü savundu ve şu görüşleri dile getirdi: "Demokrasinin, insan haklarının ve hoşgörünün laik demokratik cumhuriyet aleyhinde veya bölücüler tarafından istismarını önleyebilmenin bir koşulu da rejim veya ülke düşmanlarının devlet dairelerine sızmalarını önlemektedir.

Son günlerin tartışma konusu olan Kanun Hükmünde Kararname bu açıdan büyük önem ve ivedilik taşımaktadır. Demokrasi ve insan hakları vazgeçilmez değerlerdir, ama bunların bedeli irtica ve bölücülüğe ödün vermek olamaz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır