kapat

26.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özkök de uyardı
Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini Orgeneral Ateş'ten devralan Orgeneral Özkök "Ortaçağ karanlığı isteyenlere" dikkat çekerek, irtica ile mücadelenin kesintisiz sürdürüleceğini vurguladı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Hilmi Özkök, PKK'nın siyasallaşma çabaları ile irticai faaliyetleri sert bir dille uyardı. Orgeneral Özkök, "Türkiye Cumhuriyeti ile silahla başedilemeyeceğini anlayanlar, bugün hedeflerine siyasallaşma adı altında ulaşma gayreti içerisindedirler. Ancak iyi bilinmelidir ki, bölücü terörle mücadelede binlerce şehit veren Türk Ordusu, hainlerin siyasi emellerine ulaşmasını durduracak siyasi uygulamalarda en büyük güvence olmaya devam edecektir" dedi.

ALGILAYAMAZSAK...
30 Ağustos itibariyle emekli olan Orgeneral Atilla Ateş, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini törenle dün Orgeneral Hilmi Özkök'e devretti. Törende ilk konuşmayı yapan Orgenaral Ateş, "Bir millet, hele bu coğrafyada Türkiye gibi bir ülke, milli menfaatlerini korumada hazırlık yapmaz, kararlı ve duyarlı hareket etmezse, var olan ve olması muhtemel tehditleri algılayamazsa, bekası, büyük risklerle karşı karşıya kalır. Başka bir deyişle, ulusal çıkarlarını koruyup kollayacak ölçüde inançlı ve Cumhuriyet ilkelerine samimiyetle bağlı, görevini yurtsever coşkuyla yapan kadrolara ve caydırıcılığı yüksek silahlı güce sahip değilse, dış politikasının etkinliğini sağlamada ciddi sorunlarla karşı karşıya kalır" dedi.

CİDDİ TEHDİT
Coğrafi konumu ve tarihi gelişimi açısından Türkiye'yi çevreleyen belirsizlik ve risk merkezleri ile buralardaki çatışmaların, ülkenin güvenliğine yönelik ciddi tehdide dönüşebilecek özellik gösterdiğini kaydeden Orgeneral Ateş, şöyle devam etti:

"Çevremizde görülen çatışma ve istikrarsızlıklara ilaveten, Türkiye'nin önüne konan sorunlar, iddialar ve zorluklar, bugün olduğu gibi yarın da görülmeye devam edecektir. Bu itibarla, güçlü bir Türkiye için, mevcut sorunların geçmişle irtibatlandırılarak tahlil edilmesi ve icap eden tedbirlerin gecikmeden alınması gerektiği unutulmamalıdır. Bu gerçekler göz önüne alındığında; ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliğinin muhafazası, hak ve menfaatlerinin korunması için güçlü ve modern bir silahlı kuvvetlere ihtiyacımız daha da artmıştır."

ŞEHİT VERDİK...
Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini devralan Orgeneral Hilmi Özkök, "Türkiye Cumhuriyeti ile silahla başedilemeyeceğini anlayanların bugün hedeflerine siyasallaşma adı altında ulaşma gayreti içerisinde" ve olduklarını belirtti ve "Ancak iyi bilinmelidir ki, bölücü terörle mücadelede binlerce şehit veren Türk Ordusu, hainlerin siyasi emellerine ulaşmasını durduracak siyasi uygulamalarda en büyük güvence olmaya devam edecektir" dedi.

ORTAÇAĞ KARANLIĞI...
Orgeneral Özkök, irtica konusunda da şöyle konuştu: "Cumhuriyet tarihimizde zaman zaman olduğu gibi yine ortaya çıkan irticai faaliyetler; demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş kazanımlarını ortadan kaldırmak amacıyla gayretlerini sürdürmektedirler. Devletimizin ve milletimizin refah ve mutluluğu; cumhuriyetimizin esasını oluşturan Atatürk ilke ve inkılaplarına, çağdaş sosyal değerlere, aklın ve bilimin egemenliğine inançla ve yarının ümidini, dünün özlemine hakim kılmakla mümkündür. Bu temel ilkelerden sapmanın veya ödün verilmesinin ülkeyi Ortaçağ karanlığına götüreceği açıktır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır