kapat

26.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gülen kurmaylarını Amerika'da topluyor
Fethullah Gülen hakkında çıkarılan gıyabi tutuklama kararı Fethullahçılar arasında tedirginlik yarattı. Gülen'in "Amerika'ya gelin" çağrısına uyan cemaat üyeleri, faaliyetlerini yurtdışına sürdürmeye başladı...

HER ŞEY Ankara 2 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin Fethullah Gülen hakkında "laik devleti yıkmak amacıyla örgüt kurmak ve faaliyette bulunmak" gerekçesiyle gıyabi tutuklama kararı vermesiyle başladı... Ardından soruşturma, Gülen Cemaati'ne bağlı olduğu iddia edilen vakıf ve şirketlere yöneldi. Ve bu durum Fethullahçılar arasında tedirginlik yarattı. Gülen'in tutuklanmasını talep eden DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in, vakıf ve şirket yöneticileriyle ilgili bir soruşturmaya hazırlanması, cemaatin önde gelen isimlerinin Türkiye'den ayrılmasını gündeme getirdi. Cemaate yakın kaynaklar, yurtdışına ilk olarak Yüksel'in soruşturma kapsamına alacağı yöneticiler ile Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen isimlerin çıkacağı belirttiler.

İKİ KİŞİ GİTTİ
Gülen Cemaati'ndeki gelişmeleri yakından izleyen Nurculuk Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Kazım Güleçyüz, Gülen'in 2 kurmayının kısa bir süre önce Amerika'ya gittiğini açıkladı. Güleçyüz, "Fethullah Gülen, öteden beri kurmaylarını Amerika'ya çağırıyordu. 'Amerika'ya gelin. Bundan böyle hizmetlerimiz Amerika'da sürecek' diyordu. Abdullah Aymaz ve İsmail Büyükçelebi de Fethullah Gülen'in çağrısına uyarak yanına gittiler. Yurtdışına çıkış, son gelişmeler nedeniyle artma eğilimi gösteriyor" diye konuştu.

BİRER BİRER KAÇIYORLAR
İslam konusundaki araştırmalarıyla tanınan yazar İsmail Nacar ise "Fethullahçılar, DGM sürecini endişeyle takip ediyorlar. Gülen'i kapsayan soruşturma sürecinin kendilerine de yöneldiğini öğrenince endişeleri daha da arttı. Gülen'in talimatıyla, sistemle barışık bir görüntü vermeye çalışsalarda, bir yandan da bir kaçış çabası içerisinde olduklarını gözlemliyorum" dedi.

İsmail Nacar, "Fethullah Gülen hakkında ilk iddalar ortaya atıldığında 'Gerekirse bir mağaraya çekilir, hayatımı orada sürdürürüm' demişti. Bundan kasıt, gerçek anlamda bir mağara değil. Fethullahçılar zamana göre renk, şekil ve coğrafya değiştirirler. Zaten, Gülen Amerika'da, müritleri de dünyanın dört bir yanında açtıkları okullarla yaşamlarını sürdürüyor" diye konuştu.

'HAPSE GİRERİM, GİTMEM'
Gülen'e yakınlığıyla bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Genel Başkanı Harun Tokak ise Fethullah Gülen'in vakfın onursal başkanı olmasından onur duyduklarını belirterek "Biz Gülen'in yaptığı işlerin altına her zaman imza atmaya hazırız. O suç işlemişse bile biz o suçlara iştirak etmeye hazırız. Yurtdışına çıkışlar bazen çalışılan kurumun direktifleri sonucu gerçekleşebilir. Ben bir cezalandırmayla karşı karşıya kalırsam hapse girerim. Yurtdışına çıkmam" şeklinde konuştu.

Gülen: Suçlamaların hepsi uydurma!
UZUN süren sessizliğini The New York Times gazetesi için bozan Fethullah Gülen, hakkındaki suçlamaları, politik gücü olan küçük ve etkili bir grubun uydurduğunu iddia etti.

Gazetenin sorularını yazılı olarak cevaplayan Gülen, "Amacım Türkiye'nin laik düzenine aykırı bir İslam devleti kurmak değil ancak, hükümetin etnik ve ideolojik farklılıklara karşı takındığı ayrımcı politikayı da desteklemiyorum" dedi. Cemaat lideri, Türkiye'nin demokrasi ve adalet konularında Batı'daki çağdaş devletler seviyesine çıkması gerektiğini vurguladı.

Fethullah Gülen, televizyonlarda yayınlanan ve müritlerine, devlet kadrolarına gizlice sızmak için sabırlı olmalarını tavsiye ettiği görüntülerin de başka konuşmalarından alındığındığını, cımbızla ayıklanıp birbirine eklendiğini söyledi.

Okan KONURALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır