kapat

26.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Aslanlar gibi oynayınca...

Maçın Avusturyalı hakemi o penaltıyı icat etmese Real Madrid'in sabaha kadar gol atacağı yoktu. Çünkü Galatasaray geçen yılın Galatasaray'ı gibi oynuyor. Oyun düzeni de geçen yılın Galatasaray'ı.

Hakan Şükür'ün yaptığı hücum preste Ümit'i görevlendiren teknik direktör Lucescu hemen arkasına ünlü Okan, Emre, Suat presini koyarak Real Madrid akınlarını daha başlamadan yavaşlatıyor ve Galatasaray savunması rahatça yerini alarak oyunu toparlıyordu. St. Gallen maçında top rakibine geldiği zaman geriye doğru kaçıp, savunmayı 18 üzerinde kuran Galatasaray, bu defa Terim'in takımı gibi Taffarel'den uzak mevzileniyor, savunmanın göbeğinde Popescu da Galatasaray'daki en güzel maçlarından birini oynayınca Real Madrid ancak saman alevi gibi akınlar yapabiliyordu.

35'ten sonra fırtına
G.Saray ilk 30 dakikayı, garantili ve rölantide oynayarak Real Madrid'in oyundan soğumasını da sağladıktan sonra hücumda görünmeye başladı. 35. dakikadan itibaren de fırtına gibi esmeye başladılar. Arka arkaya Hagi, Emre ve Okan'ın gollük şutları kaleciden ya da rakipten döndükten sonra K.Hakan'ın o klasik kanat dalışlarından birinde Ivan Campo ancak çelme takabilince Jardel'in golü geldi.

İkinci yarıda Galatasaray sakin ve üzerine gelen Real Madrid'in boşluklarını kollayarak, akıllı futbolunu devam ettirdi. Bu arada teknik direktör Lucescu da yerinde değişiklikler yaparak takımın oyundan düşen adamlarını kenara alarak zindeliği muhafaza etti. Galatasaray maçı ve kupayı almak üzereydi ki, hakemin icat ettiği penaltı oyunu uzatmaya ve altın gole götürdü.

Bu Lucescu çok farklı
Uzatmada altın gol, hakeme rağmen kupayı Galatasaray'a getirdi. Fatih oyuna girerken, Lucescu, Turgay Vardar'ı yanına çağırıp, önündeki koridoru hücum için kullanmasını istedi.

Bu Lucescu St. Gallen maçını yöneten hoca değildi. Bu defa "Saldırın" diyordu. Ve Fatih sağ kanattan getirdiği harika topu Galatasaray'ın altın adamı Jardel'in ayaklarına bırakınca İspanyol kaleci topu göremedi bile. Kupa hak edenin olmuş, Galatasaray adını 2000 yılında Avrupa'nın en büyüğü olarak yazmıştı.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır