kapat

26.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


En büyük sensin

Maç oynanırken düşündüm. Acaba zaman zaman Galatasaray'ı haksızlık yapıp, fazla mı eleştiriyoruz diye. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış Real Madrid buysa G.Saray'ın futbolu normal.

Hakemden önce Galatasaray'dan bahsedelim. Sarı kırmızılılar öncelikle sahada bir kişi eksik mücadele ediyorlar. Eğer Jardel ile sahaya çıkarlarsa, bu futbolcunun takım oyununa en ufak bir katkısı yok. "Pozisyon gelirse ceza alanında atarım" diyor. "Ben de o top ceza alanına gelirken arkadaşlarıma yardım ederim" demiyor. Yanında Ümit oynuyor. İyi niyetli ama onun da oyuna fazla katkısı yok. O zaman Galatasaray nasıl gol atacak? İş gene Suat, Emre ve Okan'a kalıyor.

Hakem tam bir skandaldı
Yani bunlar hem ileriye gitsinler hem geriye. nasıl olacaksa? Arkada Bülent iyi mücadele etti. Hakan Ünsal, Hagi önünde oynadığı zaman fazla ileriye çıkamadı. İki defa çıkmaya karar verdi. Birinde penaltı yaptırdı. Emre çok top çaldı. Özellikle bu maç şunu gösterdi ki, "Jardel'in bu takıma depar atarak, boşa çıkarak, sürati ile rakip geçerek bir katkısı olmayacak. Dört yıldır Avrupa'da en fazla gol atan adamı demek ki bu özellikleri olmadığı için İtalya, İngiltere, Almanya, Fransa almamış." İkinci attığı golde topu Fatih kaleye vurdu, Jardel ayak koyarak yön değiştirdi.

Hakem Benkö iki takıma verdiği penaltıda da, pozisyonu görerek düdüğü üflemedi. Hakan Ünsal'ın pozisyonu zaten net penaltıydı. Ama Suat'ın pozisyonunda yapılan orta kesinlikle ele çarptı. Elle oynama yoktu. Zaten bir futbolcunun o pozisyonda elle oynama isteği bile o mesafeden çok zor.

G.Saray, Avrupa'da bu en büyük kupayı alarak, bence büyüklerin arasına iyice yerleşti. Zaten almasaydı bile bu günleri yaşattıkları için onlara ne kadar teşekkür etsek az. G.Saray artık Avrupa'nın zirvesinde!

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır