kapat

26.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Erçel, yılın merkez bankacısı seçildi
Euromoney, Erçel'i "enflasyonla mücadelede gösterdiği kararlılık ve başarı nedeniyle yılın merkez bankacısı seçti. Ödül IMF-Dünya Bankası toplantıları sırasında verilecek

Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Euromoney tarafından yılın Merkez Bankacısı seçildi. Euromoney'in her yıl düzenlediği bu yarışmada ilk kez bir Türk 'Yılın Merkez Bankacısı' ödülünü alıyor. Ödülün kısa süre içinde duyurulacağı ve Eylül ayında yapılacak IMF-Dünya Bankası ortak toplantılarında verileceği belirtildi.

Yeni Binyıl Gazetesi'nde Metin Münir tarafından yazılan habere göre Euromoney Erçel'i Enflasyonla Mücadele Programı çerçevesinde gösterdiği kararlılık ve başarı nedeniyle bu ödüle layık gördüğü belirtiliyor.

Euromoney'nin "Yılın Merkez Bankacısı" ödülünü geçen yıl Brezilya Merkez Bankası Arminio Fraga almıştı. Fraga, 1999 başında Brezilya'yı vuran kriz sırasında çok hızlı kararlar alarak ülkeden sermaye kaçışını durdurmuştu.

Fraga, Maliye Bakanı Pedro Malan ile birlikte ülkeyi yeniden yıldız ekonomilerinden biri haline getirdi. Euromoney'nin 1997 yılında "Yılın Maliye Bakanı" olarak seçtiği Carlo ise halen İtalya Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürüyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır