kapat

26.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

ABD'nin hedefi Bin Ladin miydi?
ABD'nİn büyük bir gizemlilik içinde sakladığı kargonun, uluslararası terörist Usame Bin Ladin'le bağlantısı olabileceği belirtiliyor. Kurye Foti'nin Bahreyn'e ya da oradan bir başka yere götürmek amacıyla Ladin'i yakalamak için gizli bir silah ya da makine taşıyor olduğu tahmin ediliyor.

ABD, başına 1 milyon dolar ödül koyarak aradığı Ladin'i ABD'nin Kenya'daki büyükelçilik binasının bombalanması ve yüzlerce vatandaşının ölümünden sorumlu tutuyor.

Bu kez de Mısır Airbus'ı korkuttu
Londra seferini yapan Mısır Havayolları'na ait Airbus 300 tipi uçak kalkışından 1 saat sonra kabin basıncı düşünce geri dönerek acil iniş yaptı. Yolcular, kabin basıncının düşmesiyle oksijen maskelerinin açıldığını, bu sırada kabin görevlilerinin, çığlıklar atan yolcuları yatıştırmaya çalıştığını anlattılar. Öte yandan, Palma-Manchester seferini yapan DC10 tipi İngiliz charter uçağı, kalkışından 15 dakika sonra motorlarından birinin alev alması üzerine Palma'ya acil iniş yaptı. Uçaktaki yolcu sayısı açıklanmazken, yaralı olmadığı kaydedildi.

Her yerde sigara iç, götür parayı
Danimarka Dışişleri eski Bakanı Uffe Elleman Jensen'in, Amerikan sigara üretecisi Phillip Morris'ten "dolaylı yoldan rüşvet aldığı" iddiaları ortalığı karıştırdı. İddiaya göre rüşvet sigaracıları koruyan bir derneğe verildi. Dernek de "röportajlarında sigara ile görün" teklifini bakana götürdü. Jensen, bakanlığı sırasında "Derneğe üye olun" açıklamaları yapardı.

'Göçmenler ıssız adaya kapatılsın'
BU sözün sahibi İçişleri Bakanı Karen Jespersen... Danimarka'ya sığınma başvurusu yapmak üzere gelen yabancıların, başvuruları sonuçlanıncaya kadar ıssız bir adada toplatılmaları gerektiğini söyleyen Bakan Jespersen, "Ülkeye gelen bu kişiler geri gönderilemez. Başvurularının sonuçları belli oluncaya kadar ise hemen suç işliyorlar. Hırsızlık vakaları çok arttı. Bu kişiler geldikleri gibi Middelgrundsfortet Adası'na bıraksın" dedi.

Kepçe kulakları yakalattı
İNGİLİZ polisi, bir yıldır başlarına "bela" olan otomobil hırsızını, kepçe kulakları sayesinde yakalayabildi. Otoparkların güvenlik kameraları, hırsızı hep arkadan görüntülüyordu. Tek delil ise hırsızın kepçe kulaklarıydı! Eski suç arşivlerini inceleyen Birmingham polisi, Matthew Hutchence'ı buldu. 8 ay hapis cezası alan hırsız bir daha soygun yaparsa 5 yıl ceza alacak.

"Bu utançla yaşayamayız"
İtalyan Libero gazetesinin sübyancılıktan hüküm giymiş kişilerin isimlerini açıklaması inanılmaz bir karışıklığa neden oldu. Gazetede sübyancıların fotoğrafları yayınlanmadan yalnızca isimlerinin verilmesi üzerine birçok İtalyan'ın başı derde girdi. Aralarında yaşlı ve kariyer sahibi olanların da bulunduğu İtalyanlar, 'adaş' oldukları sübyancılar yüzünden toplumda dışlandı ve "sübyancı" damgası yedi. Mağdur "adaşlar", isimlerinin yayınlandığı gazeteye dava açacak.

Yunuslar da ıslık çalıyor
Denizlerin en sevimli yaratıkları yunusların herbirinin kendilerine özgü ıslıklar aracılığıyla konuştuğu öne sürüldü. İskoçya'daki St. Andrews Üniversitesi araştırmacılarından Vincent Janik, bu hayvanların da kendilerine özgü seslere ve ıslıklara sahip olduğunu ortaya çıkardı. 200 yunusun ses kayıtlarını inceleyen doktor, "Henüz ne dedikleri çözülmüş değil" diye konuştu.

Suç Almanca'nın...
Birçok kişi, Almanlar'ın asık suratlı olduğunu düşünür. Michigan Hope Psikoloji Koleji'nden David Myers'a göre, o somurtkan ifadeleri, Almanlar'ın suçu değil! Almanca'nın suçu... Myers'a göre Almanca'daki ünlü seslerin somurtkan bir yüz ifadesine neden oluyor. Sesler çıkarılırken dudaklar bükülüyor ve yüz buruşuyor. Kaslar geriliyor ve yüzsomurtkan gözüküyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır