kapat

26.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Komşu ateş çemberinde
Yunanistan'ın 150 ayrı noktasında devam eden orman yangınlarında 7 kişi öldü, 7 kişi de ağır yaralandı. 4 köylünün de kaybolduğunu açıklayan yetkililer, 2 bölgede olağanüstü hal ilan etti

SON günlerde art arda çıkan orman yangınları, Yunanistan'ı perişan etti. Arnavutluk sınırına yakın Yanya Bölgesi'nde yanan köylerde 7 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi kayboldu, yangınları söndürmeye çalışan 7 itfaiyeci ise ağır yaralandı. Yanya'da aşırı rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam eden yangın, 40 kilometre uzunluğunda bir alev hattı oluşturdu. Ülkede 150 ayrı noktada yangın çıktığını açıklayan yetkililer, 2 bölgede olağanüstü hal ilan etti.

YANGINLAR, sadece Yunanistan'ı değil, Türkiye de dahil olmak üzere pekçok ülkeyi etkisi altına aldı. Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Doğanköy ve Marmaris'in Aksaz mevkii dün alev alev yanarken; Bulgaristan, Yugoslavya, Almanya, Korsika ve İtalya da orman yangınlarıyla mücadele etti. Yangınlardan en büyük zararı gören Amerika'da sadece bu yıl 2.3 milyon hektar ormanlık alanın kül olduğu açıklandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır