kapat

26.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gizli kargo sır oldu
ABD 5'inci filosunun uçağın düştüğü bölgeye ilk ulaşan ekip olmasının nedeni ortaya çıktı: Uçakta gizli kargo bulunuyordu

Gulf Air'e ait Airbus 320 tipi yolcu uçağı, önceki gün Bahreyn açıklarında denize çakıldığında, Bahreyn ve Mısır yetkililerinden önce bölgeye ulaşanlar, Amerika'nın 5'inci filosu olmuştu. Tüm dünya bunun nedenini merak ederken, olayın ardındaki gerçek ortaya çıktı. Uçaktaki yolculardan özellikle biri, ABD için çok önemliydi: 31 yaşındaki Seth J. Foti...

Foti, Amerikan hükümetinin "diplomatik kuryesiydi". Ve oldukça önemli bir kargo ve gizli belgeler taşıyordu...

Washington Hükümeti'nin Sözcüsü Richard Boucher ve Amerikan Savunma Bakanlığı, Foti'nin taşıdığı "gizli" kargonun çıkarılmaya çalışıldığını açıkladı. Ancak çalışmalara katılan dalgıçların bile ne aradıklarını bilmemesi ve "diplomatik kargoyu" çıkarmak için 10 tonluk vinciyle deniz kazalarındaki enkazları çıkarma operasyonlarında kullanılan Catawba adlı geminin kullanılması, olayın ardındaki gizemi artırıyor.

6 KURYE DAHA ÖLMÜŞTÜ
Dalgıçlar, yalnızca kargonun içinde bulunduğu konteynerin neye benzediğini biliyorlar, ancak içinde ne olduğu konusunda en ufak bir bilgileri yok. Esrarengiz kargo, arama çalışmalarının uçak düştükten hemen sonra başlatılmasına rağmen bulunamadı. Dalgıç ekibi, dün sabah uçağın ses kayıtlarının bulunduğu kara kutuları buldu.

ABD'nin, yurtdışına taşınan özel ve gizli kargolarının güvenli bir şekilde taşınması için kullandığı 97 kuryesi bulunuyor. Bu kuryelerden 6'sı uçak kazalarında hayatını kaybetti. Son kurye kaybı, 1963 yılında Kamerun'da meydana gelen bir uçak kazasında gerçekleşmişti.

Geçen Çarşamba günü Kahire-Bahreyn seferini yaparken iki başarısız iniş denemesinden sonra denize çakılan Airbus A-320 tipi uçakta 135 yolcu ve 8 mürettebat bulunuyordu.

TEŞHİS ETMEK ÇOK ZOR
Yolculardan kurtulan olmazken kazanın nedeni için karakutular incelemeye alındı. İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili "Çıkardığımız cesetlerin durumu o kadar feci ki onları teşhis etmek oldukça güç olacak" şeklinde konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır