|
|
|
KISA KISA KISA
Yedi ayın ihracat şampiyonu demir
Bu yılın Ocak-Temmuzfdöneminde demir sektörü ihracatını yüzde 17.7 artırarak ihracat şampiyonu oldu. Gerilemenin en fazla yaşandığı sektör ise yüzde 81.5 ile zeytinfvefzeytinyağıfoldu. İhracatçıfBirliklerifkayıtfrakamlarınafgöre,fbu sektörde ilkf7faydaf2fmilyarf30fmilyonfdolarlıkfihracatfyapıldı.ffBu sektörü 549 milyon dolar ve yüzde 15.9'luk artışla çimento ve toprak ürünleri izledi. Zeytinyağının ardından yüzde 28.6'lık düşüşle tütün en fazla gerilemenin yaşandığı sektör oldu. 262fmilyonfdolarlık ihracat yapan sektörü yüzde 23.9fgerilemefilef canlıfhayvanfvefsufürünlerifizledi.
Naturland de borsa yolunda
Bünyesinde Antalya'daki Naturland Ecopark &Resort Hotels'i barındıran Favori Dinlenme Tesisleri 22-23 Ağustos'ta halka arz edilecek. Sermayesinin yüzde 23'ünü halka açacak olan şirketin hisse fiyatı 2 bin 750 lira olarak belirlendi. Halka arzdan 4 trilyon 125 milyar gelir bekleyen Naturland, bu parayla orta ve uzun vadeli borçlarını kapatıp işletme sermayesini güçlendirecek. Naturland, gelecek yıllarda Almanya ve New York borsalarına da kote olmayı düşünüyor.
'Turizmde 25 milyar dolarlık potansiyel var'
Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, sadece bu ülkeden Türkiye'ye gelebilecek turist sayısının 6 milyon 700 bin olduğunu söyledi. Öger, Türkiye'nin turizm gelirinin de 5-6 yıl içinde 25 milyar dolara ulaşabileceğini bildirdi. Bu yıl sadece Almanya'dan Türkiye'ye 800 bin turist geldiğini belirten Öger, 2001 yılındaki hedeflerinin 1 milyon turist olduğunu belirtti. Hükümetin turizm konusunda artık tamamen bilinçli davrandığını da belirten Vural Öger, "Turizm Bakanlığı olayı kavramış durumda. " dedi.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|