|
|
ABD'li emlak pazarlama zincirlerine büyük ilgi
Türkiye pazarına girmek için görüşmeler yapan Coldwell Banker ve Century 21 emlak pazarlama zincirleri, geleceği gayrimenkulde gören girişimcileri heyecanlandırdı
DEPREMLER sonrasında hızla yeniden yapılanma sürecine giren gayrimenkul sektöründe, pazarlama şirketlerinin de önemi artıyor. Buna bağlı olarak yabancı gayrimenkul zincirleri de girişimciler tarafından ilgiyle izleniyor.
ABD'nin Cendant Grubu'na ait Coldwell Banker ve Century 21 adlı emlak pazarlama şirketlerinin Türkiye'de master franchising verme girişimi, geleceği emlak pazarlamacılığında gören girişimcileri heyecanlandırdı. Bu arada grup adına Türkiye'ye gelen Steve Tanner de Türkiye ile işbirliğinin yollarını araştırdı. Ağırlıklı olarak konut emlakçılığı yapan Century 21'in 26 ülkede yaklaşık 6 bin 300 bağımsız franchisingi var. Bunların yaklaşık 4 bin 300'ü ABD'de, kalanı da ABD dışında. Hem ofis hem de konut pazarlaması yapan Coldwell Banker de 7 ülkede 3 bin franchising'e sahip. Bunların 2 bin 800'ü ABD'de.
ASIRLIK GEÇMİŞ
Coldwell Banker, 1906 yılından bu yana faaliyette. Century 21 ise 1973 yılından beri faaliyetini sürdüyor.
Century 21'in dünyada 97 bin temsilcisi bulunurken Coldwell'de bu sayı 73 bin'i buluyor. Ancak bunların hiçbiri şirketlerin çalışanı statüsünde değil, bağlı olduğu ofisin çalışanı olarak faaliyet gösteriyor. Türkiye'de de Yılmaz Şirketler Grubu, her iki zincirin master franchisingi olmak için girişimde bulundu. Coldwell Banker ve Century 21, Türkiye'de uzun vadeli konut kredisi (Mortgage) almak isteyenlere sistemin tanıtımında yardımcı olmak amacını da taşıyor.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|