kapat

20.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Golcü olmak

Jardel henüz hazır değil, ama her zaman hazır olduğu bir şey var, adam golcü... Dün hazır değilken 5 gol attı. Hazır Jardel'den Tanrı kalecileri korusun. Adam pozisyonları kokluyor. Gol anında rahat, kendinden emin ve bilerek hareket ediyor. En önemlisi de bilerek vuruyor. Attığı topların yüzde 90'ı çerçeveyi buluyor. 5 Jardel golünün işte özeti bu.

Galatasaray, St.Gallen maçı öncesi çok rahat bir hazırlık maçı yaptı. Seyircilerini hem futbola, hem gole doyurdu. Maçın star adamlarını öncelikle saymak istiyorum. Bir numarada Hagi var. Onu son zamanlarda bu kadar hırslı, bu kadar koşarken, bu kadar oyunu izlerken gördüğümü hatırlamıyorum. Verdiği paslar, attığı 7. gol olağanüstüydü. Maçın sonlarına doğru bir ara Serkan'a gol attırmak için çırpındı.

İkinci süper star Emre... Sezon başından beri ilk defa bu kadar fevkalade oynadı. Resmen takımı yönetti.

Üçüncü star Fatih'ti. Kendine gelmiş, güvenini kazanmış, hatasız, fevkalade top kullanarak, sağda oynarken de, ortada da akınlara büyük bir hızla katılarak "Benim bu takımda yerim sağlam" diye bas bas bağırdı.

Emre Aşık, maç noksanlığını üzerinden atar, G.Saray'a alışırsa bu takımda çok rahat ve çok faydalı oynayacağının işaretini verdi. Serkan henüz ürkek ama, o da aynen Emre gibi takıma yerleştiğinde G.Saray'ın geçen yıllarda sıkıntısını çektiği golcülerden biri olacağını gösterdi. Maçın en güzel gollerinden birini de attı, ama bu güzel gole hakemler nedense itiraz ettiler.

Hasan eskisi gibi olsaydı...
Ümit ve Hasan Şaş dışında G.Saray'ın genel görünümünde, sezon başı olmasına rağmen bir mükemmellik vardı. Ümit henüz hazır değil. Hele sağ kanatta oynamaya hiç değil. İkinci yarının ilk bölümünde Erzurumlular tam 4 kez Ümit'in kanadından gelip kaleci ile karşı karşıya kaldılar. Bunlardan üçünü Taffarel, birini de Hakan Ünsal kurtardı. Yoksa bu rekora giden maçta G.Saray'ın tatsız goller yemesi işten değildi. Sol kanatta Hasan Şaş'a, Hagi harika toplar attı. Ama Şaş bir tek doğru dürüst pas vermeyi başaramadı. Çalım atmak istediğinde de topu hep kaybetti. Hasan Şaş geçen yılki Hasan Şaş olsaydı, maçın skoru ikili rakamlara ulaşabilirdi.

Erzurumspor, centilmence mücadele etti. G.Saray'ın farkı artırmasına rağmen sinirlenmediler, öfkelenmediler, sertliğe başvurmadılar. Çok güzel oynayan Galatasaray karşısında pozisyon da yakaladılar, yapacakları daha fazla bir şey de yoktu.

Hakem Murat Ilgaz seminerde söylenenlerin ve medyada yazılanların biraz fazla etkisinde kalmış. G.Saray'ı tutmaz görünmek için elinden geleni yaptı. Maçın 5. dakikasında Popescu'ya gösterdiği sarı kart yerindeydi. Ama aynı şeyi yapan Erzurumlular'a üç pozisyonda göz yumdu.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır