kapat

19.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Alman Başbakanı da dazlakları istemiyor
Alman hükümetinin Milliyetçi Demokrat Parti'yi (NPD) kapatmak için yasal yolları deneyeceğini açıklamasından sonra Başbakan Gerhard Schröder ilk kez konuştu. Neo-Naziler'i destekleyen NPD'nin ismini anmadan aşırı sağı kınayan Schröder şöyle konuştu: Devlet aşırı sağcılara karşı kararlılıkla mücadele etmeli. Ülkemizde insanların farklı dilleri, dinleri ve renklerinden dolayı sokaklarda kovalanmalarına, dövülmelerine ve hatta öldürülmelerine seyirci kalamayız... Ülkenin de imajının bozulduğunu belirten Schröder'in açıklaması, NPD'nin kapanması için yapılan açık bir konuşma olarak yorumlandı. Hükümete bir destek de Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nden (ATİAD) geldi. İçişleri Bakanı Otto Schily'ye gönderdikleri bir mektupta, aşırı sağ ile mücadele için hükümetin 1 milyar mark ayırması gerektiği vurgulandı.

Canını seven kaçsın
Japonya'nIn başkenti Tokyo'nun 190 km. güneyindeki Miyaka Adası'ndaki Oyama volkanı, yine faaliyete geçti. Volkanın 5 kilometrekarelik bir alana kül ve duman püskürtmesi üzerine, 4 bin kişinin yaşadığı adadaki yetkililer, "Yanardağın yakınında oturanlar acilen evlerini terk etsin" uyarısında bulundu.

VolkanIn faaliyete geçtiği her dönemde şiddetleri 5 ile 6 arasında değişen depremlerin de meydana gelmesi halk arasında paniğe neden oluyor. Geçtiğimiz 35 gün içinde 6'ncı kez faaliyete geçen volkandaki hareketlenmenin büyük bir depremin öncüsü olmasından korkuluyor.

Elektrik boşalttı
Başkan Yardımcısı Al Gore, başkanlık yarışı için ter dökerken Amerika Başkanı Bill Clinton, kendisi için hem yorucu hem de olaylı geçen 8 yılın stresini atıyor. Washington'daki Arlington Donanma Golf Klübü'nde maç öncesi çimlere uzanıp ısınma hareketleri yapan Clinton, basın mensuplarına bol bol malzeme çıkardı. Öte yandan Clinton'ın Monica Lewinsky skandalıyla ilgili olarak, yeniden yargılanması gündeme geldi. Yeni bir jüri listesinin çıkarıldığını belirten savcı Robert Ray, "Clinton, sade vatandaş olduğu gün yargılanabilir" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır