kapat

19.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Belçika sokaklarında 'Fehriye yasağı!'
Belçika, Fehriye Erdal için 3'üncü bir ülke arıyor; polis militanın kaldığı sokağa araç sokmuyor. DHKP-C'nin Erdal'ı kaçırma girişiminde bulunacağı şüphesi yaygın

Onbir ay tutuklu kaldığı Bruges Hapishanesi'nden çıkarılan Sabancı suikastı sanıklarından Fehriye Erdal, Belçika'nın Charlerois kenti yakınlarındaki Dampremy kasabasında, yasadışı DHKP-C örgütünün üyesi oldukları bildirilen bir Türk ailenin evinde yaşıyor. Erdal'ın polis gözetiminde kaldığı Charlerois'da İtalyan mafyası cirit atıyor. Kentte küçük çeteler ve şiddet olayları da oldukça yaygın. Fehriye Erdal, Dampremy kasabasının girişinden 500-600 metre uzaklıktaki Julien Smith Sokağı'ndaki 37 numaralı apartmanda kalıyor. Erdal'ın evinin çevresi 4 ana cadde boyunca hem militan, hem de sivil polis kaynıyor. Erdal'ın kaldığı evin kapısı doğrudan avluya açılıyor.

TÜM POLİSLER SİVİL
Erdal'ın tutulduğu evin çevresindeki sivil polisler köşe başlarını tutan DHKP-C militanlarına geçit vermiyor. Apartmanın karşısında bir, önünde 2 polis aracı bekliyor. Aracın içindeki ekip saat başı değişiyor. Evi, Belçika istihbaratının koruduğu belirtiliyor. DHKP-C üyelerinin ise Erdal'ın irticasını beklediği belirtiliyor. İrtica kabul edilmediği takdirde Fehriye Erdal'ı kaçırma girişiminde bulunacağı tahmin ediliyor.

YENİDEN AÇLIK GREVİNDE
Açlık grevine 2 gün önce son veren Erdal, DHKP-C'nin emriyle yeniden greve başladı. Belçika İçişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Lieven Van Mele, DHKP-C'nin Belçika hükümetini, Erdal'ın gizli adresini yeniden açığa çıkarmakla suçladığını da açıkladı. Fehriye Erdal'ın avukatlarından Jan Fermon ise Belçika İçişleri Bakanı Antoine Dusquene'e sert tepki gösterdi. Fermon, İçişleri Bakanı'nın verdiği sözü yerine getirmediğini, Belçika makamlarının Erdal'ı "kurtların önüne attığını" söyledi.

AVUKAT HÜKÜMETİ SUÇLADI
İçişleri Bakanı'nın Erdal'ın Belçika için tehlike oluşturduğuna ilişkin sözlerine atıfta bulunan Fermon, "Erdal'ın adresinin duyulması, Belçika hükümetinin bu olaya hakim olmadığının göstergesidir" dedi. İçişleri Basın Sözcüsü ise Fehriye Erdal'ın yerini hiçbir şekilde basına açıklamadıklarını belirterek militanın açlık grevi yoluyla Belçika Hükümeti'ne şantaj yapmak istediğini, buna boyun eğmeyeceklerini belirtildi. Bu arada avukatların İçişleri Bakanlığı'na yeni bir dava açma hazırlığında olduğu da öğrenildi. Bu davada, Erdal'ın Belçika'da kalabilmesi için iltica dosyasının yeniden açılması talep edilecek.

Kazım AKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır