kapat

19.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Son umut Avustralya!
İngiltere'nin bölgeye gönderdiği mini denizaltı, Kursk için son umut olarak görülüyor.

Son teknolojiyle donatılmış LR5 tipi mini denizaltı, bugün öğleden sonra kurtarma çalışmalarına başlayacak. 2 pilotun kullandığı mini denizaltı 15 kişi taşıma kapasitesine sahip. Kursk'a inişinde 3 Rus teknisyen ve tıbbi müdahale ekibi , ayrıca oksijen, yiyecek ve elektrik enerjisi de LR5'te olacak.

KAÇ GÜNDE GELİR?
Ancak operasyonun 2 günden önce tamamlanamayacağı belirtiliyor. Norveç'in göndereceği kurtarma denizaltısı ise ancak yarın çalışmalarına başlayabilir.

Rusya'nın önemli bir bilgi gizlediği yolundaki kuşkuları artıran bir gelişme de, Avustralya'dan kurtarma denizaltısı talep edilmesi oldu. Mini denizaltının İngiltere'den Norveç'e 3 günde geldiğini belirten uzmanlar, "Acaba Avustralya'dan ne zaman gelir?" diye sordular! Rus yönetiminin böyle bir talebi neden yaptığı merak konusu oldu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır