kapat

17.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Havuzda "Şeker" mucize
Amerikan Olimpiyat Yüzme Seçmeleri birbirinden renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor.

Şeker hastalığını spor yapmasına bir engel olarak görmeyen ve rekor kırmaya devam eden Gary Hall Jr. adlı genç yüzücü şimdi tüm Amerika'nın dilinde...

Bırakacak dediler
Geçtiğimiz yıl şeker hastalığının en tehlikeli şekli olarak bilinen Type 1 teşhisi konan 25 yaşındaki Gary Hall Jr'ın yüzmeyi bırakacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Ama 1996 Atlanta Olimpiyatları'nın başarılı isminin ise böyle bir niyeti yoktu.

50 metre serbest finalinde Hall'un 21.76 ile 10 yıldır kırılamayan 21.81'lik derecenin altına düşerek Sydney vizesi alması büyük yankı uyandırdı. Anthony Ervin 21.80 ile eski rekoru geride bırakarak diğer Olimpiyat yolcusu olurken, en büyük favori gösterilen Neil Scott Walker üçüncülükle yetinmek zorunda kaldı.

Popov yalnız değil
Bu inanılmaz başarının ardından gelen ilk soru, "4 yıl önce geçildiğin Popov'u bu kez altedebilecek misin?" oldu. Yanıt ise sadeydi, "İyi bir mücadele olacak. Zaten yarışta Popov varsa böyle olması olağan".

Ama şu bir gerçek ki Alexander Popov, Sydney'de yalnız değil. Çünkü karşısında çok zorlu bir rakip var. Şeker hastalığına direnen ve azmin neler başarabileceğini gösteren bir adam hem de. Bu ikilinin mücadelesi en çok sporseverleri sevindirecek.

MERT AYDIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır