kapat

17.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Yine faiz indirimi
Geçen ay mevduat faizlerinde indirime giden bankalar, dün yeniden ardarda oranlarında ayarlama yaptı. Özel sektörün en büyük 4 bankası İş Bankası, Akbank, Garanti ve Yapi Kredi mevudat faizlerinde 1 ile 2 puan aralığında indirime gitti. Bankalardan yapılan açıklamada tüm vadelerde faiz oranının yüzde 27'ye çekildiği belirtildi. Stopajın ardından bu faizin net getirisi yüzde 22,5'e denk geliyor. Bankalar 15 milyar ve üstü miktarlar için faizi yüzde 29'a kadar yükseltebiliyor.

Hyundai artık otomobil üretmeyecek
Dünya otomobil üreticileri sektöründe bir yıldız daha kayıyor. İçinde bulunduğu mali sıkıntılardan kurtulmayı başaramayan Güney Kore'li sanayi kuruluşu Hyundai otomobil sektöründeki faaliyetlerine son vereceğini duyurdu. Hükümet ve alacaklı bankalarla Mayıs ayından beri sürdürülen görüşmeler geride bıraktığımız Pazar günü sonuçlandı. Varılan anlaşma göre Hyundai şirkete ait 1.5 milyar dolarlık hisse satışının yanısıra otomobil ve gemi üretiminden çekilecek.

Karlıdağ Oyak Bank'ta
Coşkun Ulusoy'un ardından Ziraat Bankası ve Koç Tüketici Finansmanı şirketinden birlikte çalıştığı Nihat Karadağ da Oyak Grubu'nun bankasına geçti. Oyak Banka'tan yapılan açıklamada Nihat Karadağ'ın Genel Müdür Yardımcılığı'na atandığı belirtildi.

Mevduat yatIrandan komisyon
BankalarIn kredi maliyetlerinin, kaynak maliyetlerinin bile altına indiği durumlar olduğunu hatırlatan Ansen, şunları söyledi:

"Artık yüksek reel faiz ve buna dayalı beklenti dönemi kapanıyor. Enflasyonun düştüğü, kamunun kaynak talebinin azaldığı bir süreçte, tasarruf sahiplerine, enflasyonla uyumlu, risk primi içermeyen pozitif faizler önerilecek. Mevduat faizlerinin de yükseleceğine ihtimal vermiyoruz. Bankalar, taşıyamayacakları maliyetli kaynaklardan uzak duracaklar. Hatta, enflasyonun tek haneye indiği sırada, belli miktar ve vadedeki mevduat dışında, bankalara yatırılan paralardan bir tür saklama ve hizmet ücreti bile alınabilecek. Enflasyondan arındırılmış mali piyasa bambaşka olacak."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır