kapat

11.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şov Başlıyor
2000-2001 futbol sezonu bugün start alıyor. Birinci Lig'in ilk yarısı 23 Aralık'ta bitecek. Yeni sezona takımlarımız transferde yaklaşık 300 milyon dolar harcayarak giriyorlar

Beklenen an geldi. Türkiye Birinci Futbol Ligi, 43. kez sahne alıyor. Kocaelispor-F.Bahçe karşılaşması ile start alacak 2000-2001 sezonunun ilk yarısı 23 Aralık'ta sona erecek. 26 Ocak'ta başlayacak ikinci yarı ise 20 Mayıs'ta son bulacak. Bu yıl ligin ilk 18 haftası, 2000 yılı içinde oynanacak

300 milyon $'lık lig
Takımlar bu sezon transferde yaklaşık 300 milyon dolar harcama yaptılar. Bunun yanısıra birçok kulüp, statlarını yeniledi. Harcanan paraların karşılığını kulüplerin alıp almadığı ise soru işareti. Yapılan transferlerden gelen bonservis paraları, televizyon, reklam ve stat gelirlerinin harcamaları karşılayıp karşılayamacağı, sezon sonunda belli olacak.

550 futbolcu sahne alıyor
Birinci Lig'de bu sezon yaklaşık 550 futbolcunun forma giymesi bekleniyor. Eğer 5+1 kuralını bütün takımlar uygularsa ligimizde 108 yabancı futbolcuyu birden seyretme şansımız olacak. Ancak şu ana kadar birçok takım 5 yabancı hakkını kullanmadı.

37 hakem görev yapacak
Bu sezon A Klasmanı'nda 37 orta ve 18 yardımcı hakem görev yapacak. Bu hakemlerden 7 tanesi, ilk kez Birinci Lig'de düdük öttürecek. Sezon öncesi 5 tecrübeli isim hakemliği bırakırken Oğuz Sarvan da yaş haddinden dolayı sezon ortasında hakemliği bırakacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır