kapat

11.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Anap'ın kurmayları Özal'ı ve Özalizm'i anlattı

Her konuda serbestiyet

Güneş Taner Ğ Devlet eski Bakanı

Zenginler ligini değiştirdi
DeĞİŞİm, küreselleşme ve her konuda serbestiyettir. Gelişmiş ülkeler, 19. yüzyıldan başlayarak ekonomik serbestliği ifade eden liberalizme ve siyasi demokratikleşmeye yönelirken Türkiye bu değerlere karşı direnmiştir. İşte Özal bu direnişi kırmıştır. Türkiye'deki zenginler ligi değişmiş, dışa açık, rekabet gücü yüksek, yatırım yapan yeni zenginler ortaya çıkmıştır. Düşünce ve inanç hürriyetinin önündeki 141, 142 ve 163. maddelerin kaldırılmasıdır.

Işın Çelebi Ğ ANAP Genel Başkan Yrd.

Saat ayarı Greenwich oldu
Türkİye'dekİ anlayışın değişmesidir, bir zihniyet devrimidir. Bir başka ifadeyle Türkiye'nin saat ayarını Taksim'deki saat kulesine göre değil Londra'daki Greenwich kulesine göre ayarlamasıdır. Yani, insan gücünün, yeteneklerinin ön plana çıkarılmasıdır. Bu değişim her alanda, ticarette, finans sektöründe, ithalatta, ihracatta, bankacılıkta, düşünce ve ifade alanında her türlü engelin kaldırılmasıdır. İnsanın yaratıcı kabiliyetinin ön plana çıkarılmasıdır. Özal döneminde, bu anlayışa uygun araçlar kullanılmıştır.

Halil Şıvgın Ğ ANAP Kurucu üyesi

Rekabet felsefesi
Özalİzm felsefesinin özü, millete güven, halka hizmettir. Ana prensipleri ise, her alanda rekabetin arttırılmasıdır. Rekabet artıkça ortaya çıkan ürün veya hizmetin kalitesi de artmaktadır. Teşebbüs hürriyeti ile atılımcı ve dinamik yapı oluşmuştur. Düşünce, ifade ve inanç hürriyeti önündeki engellerin kaldırılmasıdır.

Hüsnü Doğan Ğ Milli Savunma eski Bakanı

Özalizm hürriyettir
Özalİzm; ilerleme, atılım, reform, değişim, serbestiyet, dışa açılma ve rekabettir. Özal'ın sağlığında vasiyet olarak bıraktığı üç hürriyettir. Bunlar, teşebbüs hürriyeti, ifade hürriyeti, düşünce ve inanç hürriyetidir.

Şamil TAYYAR-Okan KONURALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır