kapat

11.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yolda trafik kontrolü yaptı
DSP milletvekili Cahit Savaş Yazıcı, kimliğini gizleyerek trafik denetimi yaptı, sahte Başbakanlık Müsteşarı'yla karşılaştı

Trafik Kazalarını araştırmak ve çözüm yolları bulmak amacıyla oluşturulan Meclis Trafik komisyonu üyesi, DSP Milletvekili Cahit Savaş Yazıcı, kimliğini gizleyerek yollarda yaptığı denetimlerde ilginç olaylarla karşılaştı. Yaptığı gözlemleri bir raporda toplayan Yazıcı, siyasi yöneticiler, bürokratlar, doktorlar, spor kulübü yöneticileri, ekonomik yönden güçlü insanlar ve bürokrat yakınlarının trafikte ayrıcalıklı kitle olduğunu yazdı.

Kuralların bu ayrıcalıklı kitleye uygulanmadığını belirten Yazıcı, Sivrihisar-Afyon karayolunda aracının polisler tarafından hız limitini aştığı gerekçesi ile durdurulduğunu söyledi. Kendisi gibi aynı suçtan durdurulan başka bir araç sürücüsü daha vardı. Ancak cezasını ödemeden arabasına doğru yönelmişti. Yazıcı, trafik memuruna önceki şahsın cezayı ödeyip ödemediğini sorduğunda "sana ne" yanıtını aldı. Ancak kimliğini açıklayınca, polis, "Önemli bir şahsiyetti, o yüzden ceza kesemedim" dedi. Çünkü şahıs kendini "Başbakanlık Müsteşarı" olarak tanıtmıştı. Oysa ki şahsın gerçek Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar ile ilgisi yoktu. Polis aynı nedenle Yazıcı'ya da ceza kesmeyi reddetmişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır