kapat

11.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baba'nın en 'HAS' televizyonu
Süleyman Demirel'in yakın arkadaşı Kadir Has 1 milyon dolar ödeyip, 'Çillerler'in televizyonu' olarak bilinen BTV'nin isim hakkını satın aldı

Doğru Yol Partisi'nin propagandasını yapması için kurulan BTV ve Öncü Gazetesi'nin başına getirilen Tansu Çiller'in eski özel danışmanı Bekir Altınok, BTV'nin isim hakkını Kadir Has'a sattı. Sonbaharda yeniden siyasete döneceği yorumları yapılan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "kadim dostu" Kadir Has, BTV için tam bir milyon dolar (yaklaşık 650 milyar lira) ödedi.

BÜTÜN BORÇLARI ÜSTLENDİ
BTV'nin Türk Telekom'a olan bütün borçlarını da üstlenen Has, satın aldığı tv kanalı sayesinde, haber programlarında ilk sırada olmayı uman yakın dostu Demirel'in hayallerini gerçekleştirmiş olacak. Satış sonrası yeniden yayına başlayan BTV'de şimdilik sadece yerli ve yabancı müzik klipleri yayınlanıyor. DYP içinde "Bacı TV" olarak da anılan BTV yayınlarıyla, Çiller Ailesi ile DYP'yi eleştiren herkesi eleştiri bombardımanına tutmuş, hatta hakaretler yağdırmıştı. Bu yayınlar nedeniyle açılan tazminat davalarının mahkumiyetle sonuçlanması sonucu ekonomik krize giren BTV'nin bir süre önce Jet-pa Holding'e satılması gündeme gelmiş, ancak holdingin para aktarımı konusunda sıkıntıya düşmesi sonucu bu satış gerçekleşememişti. Sonuçta Çiller'e yakın Öncü Gazetesi kapanırken, BTV de yayınlarına ara vermek zorunda kalmıştı.

"PATRON ÖZER BEY'Dİ"
Bir dönem Özer Çiller'e çok yakın olan Bekir Altınok, geçen ay Çiller Ailesi ile ilişkilerini koparmış, sonra da bazı gazetelere Çillerler'i eleştiren açıklamalarda bulunmuştu. Özer Çiller'e "patron" dediklerini ve BTV'nin yayın politikasını büyük ölçüde onun belirlediğini anlatan Altınok, DYP'nin tetikçiliğini yaptıklarını kabul etmişti. Altınok, Jet-pa'ya satış işleminin gerçekleşmemesi üzerine "Bu kanalın isim hakkı benim" diyerek devreye girdi ve BTV'yi sattı.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır