kapat

11.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Zevkli bir lig

G.Saray ve Beşiktaş için "Avrupa'da turu geçtiler" diyebiliriz. Turları geçtikleri halde eksiklikleri var, bu görünüyor.

G.Saray pres yapamamış. Sezon başında yapamayacak tabii... Beşiktaş'ın orta sahası çökmüş, daha iki-üç maç oynanmış, çökecek elbette... Eksiklikleri olacak her takımın. Araba değil ki bu, bastığınızda "Vınn!" diye gitsin.

Jardel de tenkit edilecek tabii. Ama 45 gol atmış bir adam, bu da gerçek. Her yıl belli sayının altına düşmüyor. 45 gündür tatilde, top oynamamış, idman yapamamış. Zamana ihtiyacı var, bunları da düşünmek gerekir. Jardel'in güçlenmesi ve süratlenmesi lazım. Gol vuruşları iyi, topla da gidebilmeli. Yanına adam lazım. Marcio bu işi beceremez.

G.Saray'ın geçen yıl Fatih Terim'le elde ettiği başarılar sezon sonuna doğru oldu. Oysa şimdi sezon başı. Pres yapamıyorlarmış, yapamayacaklar tabii, çünkü henüz erken. İki ciddi maç oynadılar, ikisi de kendinden üstün takımlardı. Başabaş oynadılar, hem Bayern Münih, hem Real Madrid'le...

Bu tür üst düzeydeki futbol maçlarının bir tahribatı olacak tabii. Yenilmeleri de olumsuz etkiledi. St.Gallen için "Köy takımı" dediler, hiç de öyle değil. Çok koşan, zor bir ekip. Sezonun hemen başında, moral ve teknik kondisyonu süper bir G.Saray beklemek, hayâlperestlik olur. Sabretmek lazım.

Bir Karhan daha lazım
Beşiktaş'ın da büyük bir başarısı var. Ama eksikleri de mevcut. Bir kere Ahmet Dursun'un forma girmesi şart. Orta sahaya topu çok daha iyi kullanabilen, oyunu süratlendiren, Karhan tipinde bir futbolcu daha lazım. Şifo Mehmet usta, güzel, keyif veriyor ama sezon sonuna kadar götüremez. Ondan bunu beklemek de günahtır. Yaşı itibarıyla, tabiat kanunu bu.

F.Bahçe'ye gelince... Almanya kampı sırasında Stuttgart ve Trabzonspor maçlarında gördük. Stuttgart karşılaşmasında beni tatmin eden dinamizmiydi. Defansta büyük boşluklar veriyor. Serkan ve Uche yeterli değil. Bir çok sakatı var. Bu futbolcular sakat mı alındı, yoksa antrenman mı yanlış yaptırıldı?

Bu da enteresan bir durum. Sonuçta F.Bahçe, lig başlarken istediği bir kadroyla çıkamayacak. Futbolcuların çoğunu da görmedi Fener seyircisi. Bir Lazetiç'i gördü, fevkalede de beğendi. Çünkü dinamizm getirdi. Ama diğerleri nasıl?

Trabzon Sergen'i aldı. Sergen alışkanlıklarını bırakmalı. Gezgin gibi oldu, artık bir yerde dikiş tuttursun... Bu söylediklerim olursa Sergen çok şeyler verir, o takımın beyni olur. Çok iyi iş yaptı Trabzon. Trabzon şehri Sergen'i düzeltebilir. İstanbul'da kimsenin umrunda değildi. Trabzon'da futbolcunun üstüne daha bir düşerler. Ben umutluyum.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır