kapat

11.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
E-5000
E-5 kenarındaki arsaların değeri plazaların dikilmesiyle 5000'e katlandı. İnanılmaz bir rant ortaya çıktı. Bu nedenle bölgeye "E-5000" adı takıldı.

BİR MASLAK DAHA DOĞUYOR
Kozyatağı ve İçerenköy'ün E-5 kenarı, Anadolu yakasının Maslak'ı oluyor. Zincirleme yükselen plazalar arsa ve gayrımenkul fiyatlarını 5000'e katladı. Kozyatağı-PTT Hastanesi arası en değerli nokta. E-5 kenarında Mc Donalds'ın olduğu yere geçen yıl 6,5 trilyon teklif edildi.

KALBURÜSTÜ FİRMALAR GELİYOR
Ünlü bir çok firmanın yönetim ya da bilgi işlem merkezleri bölgede yoğunlaşmaya başladı. İş merkezlerinde E-5 cepheli büro kiraları metrekare hesabıyla 15-30 dolar arasında değişiyor. 80 öncesinde kuş uçmaz kervan geçmez tarlalardan ibaret olan Kozyatağı bölgesinin yıldızı, şimdi doruklarda parlıyor.

Orhan Saral/ Duran İnşaat

Trilyonlar dönüyor
Bölgenin ilk plazası olan Şaşmaz Plaza'yı biz yaptık. Sonra inşaatlar hiç durmadı. Şu anda arsa yok. McDonalds'ın bize ait yerine geçen yıl 10 milyon dolar önerdiler, vermedik. Her yeni plaza değeri arttırıyor, trilyonlar dönüyor.

Nurkan Saygın/ TURYAP

Dolar konuşuyor
TEM bağlantısı bölgeyi ihya etti. Carrefour, Metro gibi alışveriş merkezleri değeri daha da arttırdı. Satış ve kira işlemlerinde Türk lirası değil dolar konuşuluyor. Plazaların sıcak su, kapalı garaj, klima gibi imkanları cazibeyi tırmandırıyor.

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır