kapat

11.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mektup arkadaşı Ağca
Özel Tip Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Ali Ağca, avukatları aracılığıyla basına yolladığı mektuplarda Türkiye'nin nükleer güç olma yolunda çalışması gerektiğini ve diğer bombalarını yazdı

Halen Özel Tip Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Ali Ağca, Türkiye gündemini meşgul eden nükleer enerji çalışmaları ile ilgili engin(!) fikirlerini, avukatları aracılığıyla basına yolladığı mektuplarla açıkladı. Ağca, kendi elyazısı ile kaleme aldığı, "Türkiye hemen nükleer güç olsun" başlıklı mektubunda şu ifadeleri kullandı:

Nükleer enerjiden vazgeçmek tarihi bir hatadır. Türkiyemiz taşeron değil, lider ülke olmalıdır..! Hükümet programlanmış on milyar dolarlık geleneksel silahların satın alımından vazgeçsin. Bugünkü yanlış ulusal güvenlik ve savunma politikalarından vazgeçilsin. On milyar dolarla hemen üç tane nükleer enerji santrali inşa edilsin ve ardından Türkiye mutlaka nükleer silahlara sahip olsun. Ben bugün tarihi bir kampanya başlatıyorum: 'Türkiye hemen nükleer güç olsun..!' kampanyası. Ey gerçek Türk aydınları, bilimadamları ve teknokratlar neredesiniz, niçin susuyorsunuz... Ortaya çıkın, konuşun, izah edin ve bu kampanyaya liderlik yapın.

Ben Türkiye'yi seven herkesi TBMM, Çankaya Köşkü ve Başbakanlık adreslerin şu tek mesajla: Aydınlık uclu, güvenlik uclu yarınlar için... Türkiye hemen nükleer güç olsun...mesajıyal fax, e-mail ve mektup yağmuruna tutmaya davet ediyorum. Kısa zamanda bir milyon mesaj ve imzaya ulaşmalıyız.

Türkiye'nin bölgesinde lider, dünyada yeni bir süper güç olabilmesi için mutlaka nükleer güç olması gerekiyor. Bu aynı zamanda Ortadoğu'da, Balkanlar'da ve Orta Asya'da milletçe özlediğimiz gerçek barış, istikrar ve demokrasiye büyük bir katkıda bulunacaktır. Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin...

7 Ağustos 2000

Mehmet Ali Ağca

Gelin adayları çok dindar olmasın
Mehmet Ali Ağca evlenmek istediği kızın özelliklerini, "Üniversite mezunu olmasını tercih ederim. Türk-İslam Kültürü'ne saygılı ve bu anlayışa yakın bir kişiliğinin olması gerekiyor. Ama çok dindar olmasın. Ahlaki değerlere saygılı, ahlaksız bir kişilik yapısından uzak olmalı" diye sıraladı. Ağca, kendisine fotoğrafını gönderen Şengül Öztoprak'a, yatak odasında poz vermesinden dolayı kızdığını, ancak mektubunu yine de cevaplayacağını ifade etti.

Recai KÖMÜR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır