kapat

11.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Eroğlu: Türkiye ile uyum sorunu yok
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Derviş Eroğlu, ekonomik paketin uygulanması için tüm kesimlerden destek beklediklerini söyledi. Eroğlu, paket konusunda Türk hükümeti ile bir anlaşmazlıklarının olmadığını da vurguladı. KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ziyaretinden sonra bir açıklama yapan Eroğlu, KKTC'de uygulanan ekonomik paket konusunda Türk hükümeti ile ortak bir noktada buluşulacağını söyledi. Eroğlu, ekonominin düzene girmesi için Türkiye'den yeni bir kaynak aktarımının sözkonusu olmadığını da belirterek, "Banka krizinden doğan mudi sorununun giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Denktaş'la görüş ayrılığımız yok. Ayrıca Cumhurbaşkanı şu anda hükümetin istifası konusunda bir görüş içerisinde değil. Sayın Denktaş'ın arzusu, sorunların aşılması ve istikrarlı bir hükümetin bulunması" dedi.

2000'de 150 yeni Migros
Perakende sektörüne 45 yıldır hizmet veren Migros, 2000'de 150 yeni mağaza açacak ve Ramstore sayısını 20'ye, Kangurum'daki firma sayısını da 47'den 70'e çıkaracak. Migros Genel Müdürlüğü'nün, Çeşme'de 09.00-24.00 arasında hizmet verecek MM Migros'un açılışıyla ilgili açıklamasında 2000 hedefleri de sıralandı. Açıklamada, Şok'tan sonra Bakkalım'lar ile mahallelere giren Migros'un yıl sonu Bakkalım hedefinin 1000'e ulaşmak olduğu belirtildi.

Metro'dan okul kampanyası
Metro Grosmarket, okullarının açılış tarihinin yaklaşmasıyla öğrenciler için bir kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde Metro, kendi ithalatı olan ürünlerin yanı sıra birçok ünlü markanın ürünlerini de piyasa değerinin altında satışa sunuyor. 18 Ağustos'tan 14 Eylül'e kadar geçerli olan kampanyada öğrenciler bilgisayar
donanımlarından oyuncaklara, kalemden boya setlerine kadar birçok ürünü uygun fiyatlarla alabilecek. Sadece Metro'larda satışı gerçekleştirilen 53 parça boya seti, 1 milyon 299 bin, şeffaf çantada 80 parça boya seti ise 3 milyon 999 bin liradan satışa sunuluyor.

TÜSİAD'dan enflasyon tepkisi
TüSİAD, yıllık bazda, özel imalat sanayi fiyat artışlarının, kamu imalat sanayi fiyat artışlarının altında olduğunu bildirdi. TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, özel sektörün fiyatlama davranışları üzerine son zamanlarda spekülatif bazı değerlendirmelere yer verildiği belirtilerek, bu değerlendirmelerin, özel sektör fiyatlama davranışının ciddi bir araştırmasına dayanmadan yapıldığı vurgulandı. Bunun da, makro ekonomik uyum programının enflasyon hedefleriyle ilgili yanlış yorumlara da neden olduğu ifade edilen açıklamada, mevsimsel etkilerden arındırılmış özel imalat sanayi fiyatlarının Temmuz 2000'de yüzde 1.7 arttığı hatırlatıldı. Bu oranın 1984 yılından bu yana elde edilen en düşük aylık fiyat artışı ve yıllık bazda yüzde 22.4'lük enflasyona tekabül ettiğine dikkat çekilen açıklamada, programın döviz kuru hedeflerinin, maliyet unsurlarında en önemlisi olan dış girdi fiyatlarını kontrol etmeye yönelik olduğu, dolayısıyla enflasyonist bekleyişlere yön vermeye çalışan bir politika olduğu vurgulandı.

Moody's'den Akbank'a tam not
UluslararasI derecelendirme kuruluşu Moody's, Akbank'ın BAA1 olan Uzun Vadeli Ülke İçi Notunu, Türkiye'deki en yüksek not olan A3'a yükseltti. Moody's, Akbank'ın kısa vadeli ülke içi notu da Prime-2 olarak değerlendirdi. Moody's, Akbank'ın aldığı notun bankanın sektördeki avantajlı konumunu, dağıtım kanallarındaki üstünlüğünü, finansal gücünü ve Sabancı Grubu tarafından desteklenebileceğini yansıttığını açıkladı.

Tüketime bir haftada 97 trilyon kredi
Mevduat bankalarından sağlanan tüketici kredilerinin toplamı, bir haftada 97.1 trilyon lira artarak 28 Temmuz'da 3 katrilyon 475.1 trilyona çıktı. Tüketici kredilerinin 3 katrilyon 475 trilyonu TL, 9 milyar doları da döviz cinsinden. Mevduat bankalarından TL cinsinden kullanılan kredilerin 393.6 trilyon lirası konut, 1 katrilyon 787.7 trilyonu otomobil ve 1 katrilyon 293.7 trilyonu da diğer kalemlerden oluşuyor.

Yeni 'Pınar' işleme başlıyor
Pınar Et'in Pınar Un'u devralması sonucu oluşan yeni şirketin hisseleri bugün borsada işlem görmeye başlayacak. Pınar Et ve Un Sanayi'nin hisseleri 5,925 lira referans fiyatla PETUN kodu ile işlem görecek. İMKB'den yapılan açıklamada hisse senedinde bir emirde girilebilecek maksimum miktar bin lot olarak belirlendi. Yeni şirket işlem görmeye başlayacağı için Pınar Et ve Pınar Un hisseleri bugünden itibaren kapatılacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır