kapat

11.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kardemir'den ikincil arz
Kardemir Genel Müdürü Erkal, ikincil halka arz geliriyle şirketin kısa vadeli borçlarını kapatıp şirketi kâra geçireceklerini söyledi

Kardemir Genel Müdürü Ahmet Fuat Erkal, 15 gün sonra gerçekleşecek halka arz geliriyle kısa vadeli borçlarını kapatıp operasyonel karlılığı bilançoya yansıtacaklarını söyledi. 1999 yılında 167 milyon dolar olan satışları bu yıl yüzde 30 artışla 230 milyon dolara yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Erkal, şirket satışlarının ilk altı ayda 100 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

Erkal, "Ağustos sonuna kadar olan üretimi sattık. Sonuçta ulaştığımız rakamlar 230 milyon dolar satış hedefini yakalayacağımızı gösteriyor" dedi.

Entegre tesiste yapılan bu dönüşümle ton başına 60-65 dolarlık bir proses karlılığı sağladıklarını anlatan Erkal, daha önce tonu 230-240 dolara malolan çeliğin maliyetinin 170 dolara düştüğünü vurguladı.

Operasyonel karlılığın ton başına 25-30 dolara çıkmasına rağmen bilançoda hala zarar çıkmasının nedenini açıklayan Erkal, "Kısa vadeli yatırım kredilerinin getirdiği finansal yükler nedeniyle bir türlü kara geçemiyoruz. Çok ağır faiz yükümüz olmamasına rağmen borçlarımızı aksatmadan ödüyoruz. Halka arzdan elde edilen geliri de kısa vadeli borçlarımızı kapatacağız. Böylece bilançoya yansımayan karlılığımız ortaya çıkacak" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır