kapat

11.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
IQ'sunun kurbanı oldu
Amerika'nın Teksas eyaletinde cinayet suçundan ölüme mahkum edilen ve zeka özürlü olduğu belirtilen Oliver Cruz'un cezası, tüm insan hakları gruplarının çabalarına karşın infaz edildi.

Zekasının bir çocuğunkiyle eş olduğunu iddia eden 33 yaşındaki Cruz'un avukatı, "Yasaya göre 16 yaşından küçüklere idam cezası verilemez" diye karşı çıkmıştı.

IQ düzeyi 63 olduğu için idam edilmemesi için yapılan itirazları değerlendiren Amerikan Yüksek Mahkemesi, infaz öncesi yapılan ölçümlerde IQ düzeyinin belirtilenden yüksek çıkması üzerine 6'ya 3 oyla infaza karar verdi.

IQ 89 ÇIKTI
Teksas'lı yetkililer de hapse girdiği 1989'da Cruz'a yapılan test sonucunun 89 olduğunu belirterek, "hapishanede yapılan zeka testlerinden geçer puan aldı. Ölümü hak etti" dediler. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı ve Teksas Valisi George W. Bush'un da onay vermesinden sonra, 33 yaşındaki zeka özürlü İspanyol mahkum Oliver Cruz, Huntsville cezaevinde zehirli iğneyle idam edildi.

1988'de Hava Kuvvetleri'nde görevli bir kadın askere tecavüz ederek öldürmekten ceza alan Cruz idama ağlayarak gitti. Son sözleri, "Öldürdüğüm Kelly Donovan'ın ailesinden özür diliyorum" oldu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır