kapat

11.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Haftasonu çalışamam'
Kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesi Demokrat aday Al Gore'un Başkan Yardımcılığı için Ortodoks bir Yahudi olan Joseph Lieberman'ı seçmesi Amerika'da büyük tepki ile karşılanırken yepyeni bir tartışma yarattı: Devlet mi öncelikli, sinagog mu?

Tartışmanın nedeni ise cuma ve cumartesileri sinagogda geçiren Lieberman'ın inançlarından kesinlikle taviz vermemesi. Lieberman'ın, Gore'un başkan seçilmesi durumunda görevlerini yapıp yapmayacağı New York Times, Washington Post, Herald Tribune'un sütunlarında geniş yer aldı.

BİLET ATAMIYOR
İnançları gereği Liebarman'ın, Cuma günü güneş batımından Cumartesi güneş batana kadar arabaya binmemesi, telefonla konuşmaması, hiçbir aleti kullanmaması, ışıkları bile açıp kapamaması gerekiyor.

Lieberman, Senato'da Cuma ve Cumartesi günü yapılan tartışma ve oylamalar için ilginç yöntemler bulmuş. Acil bir durumda yardımcıları telefon edemiyor, sinagoga bizzat gelerek kendisine haber veriyorlar. Lieberman arabaya binmesi yasak olduğu için Senato binasına kadar olan 5 kilometrelik yolu yürüyerek gidiyor. Durum çok acil ise bu sefer de metroya biniyor ancak, elektronik eşyalara dokunması yasak olduğundan metro kartını turnikelere yardımcısı sokuyor. Tüm badireleri atlatıp Senato'ya gelen Lieberman burada da "oy verme" karmaşası yaşıyor. Oyunu düğmeye basarak vermeyen Başkan Yardımcısı adayı, oyunu sözlü kullanıyor. Dini inançlarına rağmen kürtajı savunması ise "laik Ortodoks" olarak anılmasına neden oldu. Öte yandan Lieberman'ın Başkan Adayı seçilmesine en sevinenlerin başında First Lady Hillary Clinton geldi. Clinton Liebarman sayesinde New York'ta yoğun olarak yaşayan Yahudiler'in oylarını almayı umut ediyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır