|
|
Köşk'ten ses yok
Samsun'dan Ankara'ya çıkarma yapan protestocu öğretim üyeleri umduklarını bulamadı
Cumhurbaşkanı Sezer'in 19 Mayıs Üniversitesi'ne yaptığı rektör atamasını protesto ederek Samsun'dan Ankara'ya gelen öğretim üyeleri umduklarını bulamadı. Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Ecevit, öğretim üyelerine randevu vermedi. Öğretim üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na girerken de üst aramasından geçirildi.
MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ve YÖK Başkanı Kemal Gürüz'le önceki gün görüşen öğretim üyeleri dün de ANAP Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım, DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sağlam ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ile görüştüler. Geceyi Ziraat Odaları Birliği Misafirhanesi ve Güleryüz Otel'de geçiren öğretim üyeleri, "Bu hareket, Türkiye'de demokrasi kurumsallaşana kadar devam edecektir" diyerek Ankara'dan ayrıldılar. Öğretim üyeleri iki günlük Ankara turlarının ilk gününde YÖK Başkanı Gürüz ile Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile görüştü.
BAHÇELİ DUYARLI
Öğretim üyeleri, Bahçeli ile bir saat görüştü. Protestocu grubun sözcüsü Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Celal Tuncer, "Kendisini bu konuda son derece yüksek duyarlılığa sahip olarak bulduk" dedi. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım da öğretim üyelerine, kişilerin davranışlarıyla kurumların yıpratılmaması gerektiğini belirtti.
SİZİ ANLIYORUM AMA...
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun ise öğretim üyelerine, "Sizi anlıyorum, ancak Cumhurbaşkanı'nın atamasını kabullenmek gerekir" dediği öğrenildi. Öğretim üyelerinin Milli Eğitim Bakanlığı'na girişleri sırasında görevliler tarafından üst araması yapıldı. Prof. Dr. Yusuf Demir, bu konuda yöneltilen bir soru üzerine de "Devletin protokolü, prosedürü konusunda bizim yorum yapmamız doğru olmaz." dedi. Başbakan Ecevit ile de görüşmek istediklerini, ancak Yüksek Askeri Şura nedeniyle görüşemediklerini belirten Demir, Sezer'in de programının yoğun olması nedeniyle kendilerini kabul edemediğini söyledi.
Şirin DİLEK ACUN
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|