kapat

03.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Son değişim Eczacıbaşı'nda
Holdinglerdeki yönetim değişikliği rüzgarına son olarak Eczacıbaşı Grubu katıldı

Türkiye'nin en büyük holdinglerinde 21. yüzyılla birlikte başlayan yönetim değişikliği rüzgarı devam ediyor. Koç'ta başlayıp Sabancı'da devam eden ve son olarak Zorlu Grubu'nda gerçekleşen üst yönetim değişikliği kervanına Eczacıbaşı da katıldı. Topluluk, üst yönetimde katılımın artırılması amacıyla yeni bir yapılanmaya girdi. Holding Genel Koordinatörü Sezgin Bayraktar'ın bu görevi bıraktığı bildirildi. Toplulukta, Holding Genel Koordinatörlüğü kaldırılarak, Topluluk Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Bu kurulun başkanlığına Bülent Eczacıbaşı geldi.

Yönetim danışmanları ne diyor?

Arthur Andersen / Şaban Erdikler:
PİYASADA hızlı değişimler yaşanıyor. Yeni eğilimler şirketler tarafından uzun uzun tartışılıyor. Şirketler ayakta kalmak için ihtiyaçlarına uygun olan doğruları bulmak zorunda. Bu değişimleri kişilerden ayırmak gerekiyor. Yeni ekonomiye, gelişmelere, yeniliklere açık olan kişiler işlerin başına gelecek. Bu değişimlerin devam edeceğine inanıyorum. Dünyada aynı değişikliklerin 10 yıl önce yapıldığını ve başarıya ulaşıldığını görüyoruz.

PriceWaterhouseCoopers/ Adnan Nas:
Türkİye 80'lere beli bir kafa yapısıyla geldi. 90'lı yıllarda duraklama sfhasına geçildi. Şimdi ise artık değişimin gerekliliğinin tamamen farkındalar. Bu değişiklikler esasında geç kaldı. Artık büyük holdingler sevdikleri adamları bile farklı görevlere kaydırıp, onların yerine genç, yeni ekonomiye uyumlu kişileri getirdiler. Özellikle yeni teknoloji şirketleri, piyasada ayakta durmayı daha da zorlaştırdı. Bu tür değişikliklere alışmak lazım.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır