kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
NECATİ DOĞRU(ndogru@sabah.com.tr )


Dinleyin yarbayım konuşuyor!

İddiamı sürdürüyorum, işte buraya yeniden yazıyorum. Eski düzen çatırdıyor. Menteşelerinden gıcırtı sesleri geliyor. Düzen ayakta kalsın diye paslı menteşelerine kauçuklu gress yağı sürüyorlar.

Fakat nafile, beyhude...

Bu düzen artık tutunamaz.

Bu düzen gidecek.

Yeni düzen gelecek.

Bundan umutluyum.

Ülkemin geleceğine...

Sonsuz güvenliyim.

Bu yüzden THY'nin Yönetim Kurulu'na; "Kanserlidir, 2 ay içinde ölecek diye alınan emekli yarbay Alaaddin Kuday'ın 6 ay yönetimde tutulduktan sonra görevden alınması..." hikayesini didiklemeye, deşmeye, kazımaya ve gerçeğin özünü yakalamaya çalışıyor, sizlere bıkmadan yazıyorum.

Sabrınızı zorluyorum...

Ama altın örnektir...

Eski düzeni anlatan örnek...

Bu tip örnekler bugün ülkenin bütün devlet kurumlarında, KİT'lerde, belediyelerde, üniversitelerde, Meclis'de, partilerde, her yerde yaşanıyor. Bu örnek bize eski düzenin lime lime döküldüğünü haykırıyor. THY özelleştirme kararı 8 yıl önce alınmış, özel sektöre satılacak bir halk şirketi. Geçen yılki zararı 70 trilyon lira oldu. Bu yılın ilk üç ayındaki zararı 32 trilyon liraya çıktı. Böyle bir şirketi emekli yarbayların yönetim yeteneğini sınamak için deneme tahtası yapmaya kimin hakkı var?

***

Yarbayım niçin alındı THY'ye?

Kim soktu yarbayımı THY'ye?

Niçin aldılar, niçin attılar?

Özelleştirmeden dolasıyla THY'den de sorumlu ANAP'lı Bakan Yüksel Yalova ile konuşmuş, bu köşede aktarmıştım. Bakanımız, yarbayı THY yönetiminden bir-iki üyenin; "Uyumludur, sevecendir, sorun çıkarmaz" önerisi üzerine aldığını, MHP'li bakanların hiç bir önerisi olmadığını fakat yarbayın THY'ye MHP'li kadroları doldurmak için yönetime baskı yapmaya başladığını bu yüzden de görevine son verildiğini söylemişti.

Yarbayla da konuştum.

Ona sorular sordum...

Cevaplar verdi ve dün yazılı olarak da gönderdi.

Dinleyin...

Yarbayım konuşuyor:

Soru: Kim soktu sizi THY'ye?

Cevap: Size belge gönderiyorum.

Soru: Ne var belgede?

Cevap: Benim THY Yönetim Kurulu'na atanmam için MHP'li Ulaştırma Bakanı Prof Enis Öksüz'ün 25 Ekim 1999 tarihli mektubu var.

Soru: Ne yazıyor mektupta?

Cevap: Aynen şöyle yazıyor: THY A.Ş Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi olan Tolga Akgün'ün bu görevden alınarak yerine Emekli Yarbay Alaaddin Lütfi Kuday'ın atanması hususunu bilgilerinize arz ederim. İmza Prof. Dr. Enis Öksüz-Bakan... (Belge bana ulaştı. Bu belgenin sahte mi, gerçek mi olduğunu Ulaştırma Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı görevlisi Zeynep İnce Hanım'a sordum. Zeynep İnce, "Bu mektup gerçektir ve bakanlığımız kayıtlarında vardır" dedi. Mektubun fotokopisi bende var, isteyene gösterebilirim. N.D)

Soru: Siz THY'ye özel görevle geldim diye basına demeç verdiniz. MHP mi özel görev verdi? THY gibi bir devlet şirketinde özel görev ne olabilir?

Cevap: Ben milletçiyim ve ülkücüyüm. Vatanseverim. MHP'nin üyesi değilim. Havacı emekli yarbayım. F-16 projesini başarıyla yüreten TAİ'nin de yönetim kurulu üyesiyim. Bilgi ve tecrübelerimden yararlanılsın diye önerildim.

Soru: Özel görev ne demek?

Cevap: Böyle bir demeç kimseye vermedim, kimseye böyle bir laf söylemedim. Çünkü özel görev diye bir şey yok.

Soru: Ama demeciniz var...

Cevap: Sayın Yılmaz Sazak'ın cenaze töreninde camideydim. Bir gazeteci beni cep telefonumdan aradı, birkaç soru sordu ve "Kanser olduğunuz için mi sizi oraya atadılar?" diye sordu. Ben de "Hayır kanser olduğum için değil, görevle geldim..." diye cevap verdim. "Özel görevle geldi" diye yazdı.

Soru: Ankara'da büronuz var mı?

Cevap: Var, evimi büro yaptım. Döşedim. Çay hizmeti yapan biri var. Her türlü insana açık bir bürodur, bu büroda, basiretli, dürüst ve onurlu bir Yönetim Kurulu Üyesi'nin yapmayacağı hiçbir iş ve eylem yapmadım.

Soru: Büronuz var, iş takip ediyorsunuz. Ne kadar kazancınız var, ne vergi ödediniz?

Cevap: Benim gelirim büromdan değil. Mal varlığım çok şükür iyidir. Bütün mal varlığımı, cebimdeki kaleme kadar verdiğim mal beyanında belirttim. Benim çok sevenim, dostum, kendilerine yardımcı olduğum için beni destekleyen insanlar var. Londra'da tedavi görmek için hastaneye 6 bin dolarla gittim. Beni tanıyanlar hastane parasını bana ödetmedikleri gibi, cebimde 30 bin İngiliz Paundu ile ülkeme döndüm. 30 bin paund, 60 bin dolar eder.

Soru: Ne vergi ödersiniz?

Cevap: Ödediğim vergi bankada repoda duran paralarımın geliridir. Repo gelirinde vergi kaynağında kesiliyor, biliyorsunuz.

Soru: THY'nin yeni Boeing uçağı almasına karşı çıkmışsınız. Boeing almasın Airbus mı alsın? Sizin de Airbus'un temsilcisi olduğunuz iddia ediliyor.

Cevap: Tekerlerine çomak soktuğum için bana çamur atıyorlar. THY niçin uçak alıyor, niçin helikopter aldı, kiraladıkları uçaklara ödedikleri saat ücreti 260 bin dolardan 380 bin dolara çıkarmışlar, niçin? Bunları sordum, bilgileri Meclis THY Alt Komisyon Üyesi, MHP Uşak Milletvekili Armağan Yılmaz'a gönderdim. O da Meclis'de sorular sordu. Siz de bu soruların cevabını araştırın.

Yarbayım konuştu...

Şimdi konuşma sırası MHP Uşak Milletvekili Armağan Yılmaz'da ve THY Yönetim Kurulu'nda. Bekliyoruz. Eski düzen çatırdıyor.

Menteşeler gıcırtı içinde.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır