kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Jet gibi çalım
Tedbir sebebiyle, Alpay'ın bonservis parasının Türkiye'ye nasıl geleceği belirsiz. Siirt cephesi transfer bedelini gizli tutarken, paranın İsviçre'ye kaçırıldığı iddia ediliyor

Bankaya gelirse bloke edilecek
Alpay'ın İngiltere'ye transferi soru işaretleri yarattı. Jet-Pa Holding hakkındaki karapara aklama ve vergi kaçakçılığı iddiaları sebebiyle içinde Sergen, Oktay ve Alpay'ın bonservislerinin de bulunduğu tüm malvarlığına 22 Haziran'da Bakırköy 4.Asliye Ceza Mahkemesi kararıyla tedbir konmuştu. Alpay'ın bonservis bedeli Türkiye'de bankaya yattığında söz konusu tedbir nedeniyle bloke edilecek

Paranın yarısı İsviçre'ye mi yattı?
Holding davada aklanmazsa, para devlete kalacak. Milli futbolcunun 9 milyon 250 bin $ olduğu öğrenilen bonservis bedelinin ne kadarının ve nasıl Türkiye'ye geleceği merak konusu. F.Bahçeliler'in iddiasına göre, Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz Türkiye'de bonservis bedelini alamayacağı için Alpay'ı Aston Villa'ya verdi ve paranın yarısını İsviçre bankalarına yatırdı.

"Parayı bavulla alıp kaçacağım"
İddiaları kabul etmeyen Akgündüz, "F.Bahçe Alpay'ı istemediği için Aston Villa ile anlaştık. Açıktan para almak söz konusu değil. Bu iş kesin olarak bitti. Transfer bedeliyle ilgili rakam söylemem. Sonuçta bu para bize teslim edilecektir" dedi. Parayı nasıl alacağı sorusuna "Banka kanalı veya farklı bir yöntemle" yanıtını veren Akgündüz, "Hatta bavulla alıp kaçacağım" diyerek güldü.

Maliye, parayı sıkı takibe aldı

FIFA'ya başvuru yapılıyor
Alpay'ın imzasındaki görüntüleri ihbar kabul eden Maliye Bakanlığı, Futbol Federasyonu'na başvurup, transferde Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz'ün rolünü sordu. Futbol Federasyonu, başvuru üzerine konuyu uluslararası transferlerde yetkili FIFA'ya iletecek. Gelecek yanıt, Siirt Jet-Pa Spor'un alacağı parayı ve Akgündüz'ün rolünü ortaya çıkaracak

Başkan da parayı bilmiyor
F.Bahçe ile yaşanan sorunlar sırasında Akgündüz ile organik bir bağları olmadığını ileri süren Siirt Jet-Pa Spor Başkanı Takiddin Yarayan dün "U" dönüşü yaptı. Yarayan, "Akgündüz, sponsorumuz. İmzada Alpay'ın yanında olması doğal. Transferden alınacak paranın miktarını bilemiyorum. Para işlerini Fadıl Bey halletti. Ama bu, para onun cebine gidecek anlamına gelmez. Alpay'ın bonservis bedeli kulüp kasasına girecektir" ifadesini kullandı.

Fener: Devlete karşı çıkmayız "Karapara operasyonu"
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Alpay hakkındaki soruları "Biz hiçbir zaman devletimizi karşımıza alacak işlemler içine girmeyiz" diye yanıtladı. Asbaşkan Atilla Kıyat, "Alpay'ın transferi sportif bir operasyon değil, karapara aklama operasyonudur. Tek tesellim, Alpay'ın Jet-Pa'nın elinden kurtulması" derken, diğer asbaşkan Mahmut Uslu da, "Akgündüz, Alpay ve Oktay'ı, onlar da para için F.Bahçe'yi sattı" açıklamasını yaptı.

Alpay Pires'yi solladı
Alpay, İngiltere'ye transfer olan en pahalı futbolcular arasında Fransızlar'ın milli yıldızı Pires'yi geçip 9. sırayı kaptı. Transfer, İngiliz basınında geniş yankı uyandırdı. The Independent, Alpay'ın Euro-2000'de Couto'ya attığı yumrukla ünlendiğini, daha sonra İstanbul'da bir taksi şoförünü dövdüğünü yazarken, Daily Telegraph "Tam İngiltere'ye göre bir oyuncu" yorumunu yaptı. The Sun da, G.Saray'ın eski hocası Souness'ın "Ligin en iyi transferlerinden biri" ifadesine yer verdi.

Küfürlerden kurtulduk
Alpay'ın Aston Villa'ya attığı imza eşi Cansel'de buruk bir sevinç yarattı. Alpay'ı F.Bahçe'den şartların kopardığını belirten Cansel Özalan, "Ben de F.Bahçeliyim. Alpay ile 'F.Bahçe olmazsa yurtdışına gideriz' demiştik. Çocuklarımızın gelişim çağında bana tribünlerden edilen küfürler bizi bıktırmıştı. Alpay'ın F.Bahçe'den ayrılmasına üzülüyorum. Ama küfürlerden kurtulduğumuz için de mutluyum" diye konuştu. Bugün İstanbul'a gelecek olan Alpay, 12 günlük izni sonrası Aston Villa ile çalışmalara başlayacak.

Taraflar ne diyor?

F. Bahçe: Parayı İsviçre'ye kaçırdı
F.Bahçe, Akgündüz'ün 9 milyon dolarlık transfer ücretinin yarısını aldığını iddia etti. Aston Villa'nın parayı İsviçre'deki bir bankaya yatırdığı iddia edildi.

Jet Fadıl: Parayı bir şekilde alırız
Transfer pazarlığını yapan Jet-Pa Holding'in sahibi Fadıl Akgündüz, "Aston Villa'dan para banka ya da başka yolla alınacak. Belki de bavulla alırız" dedi.

Siirt Jet-Pa: Para kulübe gelecek
Başkan Takiiddin Yarayan, mahkeme kararının Jet-Pa Holding adına verildiğini belirtti. Yarayan, "Para Fadıl Bey'in cebine değil, kulübün kasasına girecek" dedi.

Hukukçular: Para bloke edilecek
Hukukçular transfer bedelini Jet Fadıl'ın alamayacağı görüşünde. "Ortada mahkeme kararı var. Aston Villa parayı yatırır yatırmaz, bankada bloke edilecek" dediler.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır