kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şeker yerine alçı gönderdiler
Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Talat Şalk, Yasin Altınbaş'ın nasıl hayali ihracat yaptığını iddianamede detaylı şekilde anlattı.

Şalk, Doğal Altınbaş Holding'e bağlı şirketlerin, sınır ticareti yoluyla yurtdışından getirdikleri şekerin çıkışını yapmadıkları, iç pazarda tükettikleri, ancak gümrükten çıkışı yapılmış gibi gösterdiklerinin anlaşıldığını belirtti. Buna göre sınır ticareti yoluyla getirilen şekerler için Altınbaş'ın talimatı ile Kemal Özsönmez tarafından sahte gümrük çıkış beyannameleri hazırlanarak Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü'ne verildi. Önceden ayarlanmış gümrük müdür ve memurları da gerçeğe uymayan bu beyannamelere göre geçiş işlemleri yaptı. İddianamede, "Bazen gümrük çıkış beyannamesinde bildirilenden daha az şeker, bazen şeker yerine alçı, bazen de hiç şeker bulunmayan tamamen boş kamyonlar transit çıkış yapmış gösterildiği, gerçekte ise şekerin büyük bölümünün Malatya Şeker Fabrikası'nın çuvallarına konularak iç piyasada satıldığı saptandı" dendi.

SAHTE SEYLAN ÇAYI
İddianamede, sanıkların yurda soktukları ucuz ve kalitesiz çayları birinci sınıf çay gibi iç piyasaya sürdükleri de iddia edildi. Bu konuda "Çaylar, Doğal Gıda depolarına indirilmekte, bu depolarda daha önceden hazırlanmış dünya standartlarında birinci çay olarak kabul edilen Ceylon Tea Sri Lanka yazılı karton kutulara konularak yurtdışına ihraç edilmekte ya da iç piyasaya yüksek miktarlarda toptan veya perakende satmakta" denildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır