kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Valiye çete suçlaması
DGM Savcısı Şalk Paraşüt Operasyonu sanıklarıyla ilgili iddianameyi tamamladı

Hayali İhracat yoluyla devletin trilyonlarca lira dolandırıldığı gerekçesiyle başlatılan Paraşüt Operasyonu'nda iddianame tamamlandı. DGM savcısı Talat Şalk Altınbaş Holding'in sahibi Yasin Altınbaş hakkında 'Çıkar amaçlı çete oluşturmak ve çetenin reisliğini yapmak, sahte evrak düzenlemek' suçlarından 28 yıl ağır hapis cezası istedi. 29 sanık hakkında ise 6 ay ile 28 yıl arasında hapis cezaları talep edildi. İddianamede Kilis eski Valisi Güner Özmen ile Kilis Jandarma İl Alay Komutanı Toksal Keskin için de suçlamalar yer aldı.

Vali Güner Özmen ile ilgili olarak "menfaat temin ederek görevini suiistimal ettiği ve bu yolla cürüm işlemek için oluşturulan çeteye yardımcı olduğu gerekçesiyle fezleke hazırlandı. Fezleke Pazartesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek. Yargıtay Başsavcılığı DGM'nin gönderdiği fezleke, iddianame ve suç duyurusuna ilişkin diğer delilleri bir dosyada toplayarak, görevden alınan Özmen hakkında soruşturma izni talebiyle İçişleri Bakanlığına gönderecek. Bakanlık bu talebi yerinde bulursa dava açılacak.

ÖZMEN VE ALTINBAŞ
İddianamede Özmen'in Yasin Altınbaş ile paraya dayanan 'iyi' ilişkiler içerisinde bulunduğu belirtildi, Özmen'in seyahat ve konaklama masraflarının Altınbaş tarafından karşılandığı, uçak biletlerinin alındığı ve araç telefonu faturalarının ödendiği vurgulandı.

Kilis İl Jandarma Komutanı Toksal Keskin'in ise Altınbaş'ın talimatıyla sorumluluk bölgesindeki gümrükte görevini yapmaması ve hayali ihracata gözyummak amacıyla eşi Tülay Keskin adına 25 milyar lira havale edildiği saptandı. İddianamede "Kilis Jandarma Alay Komutanı Albay Toksal Keskin'in eşi Tülay Keskin adına Yasin Altınbaş'ın talimatıyla Garanti Bankası Gaziantep Şehitkamil Şubesi'nden Garanti Bankası Edirne Şubesi'ne 25 milyar lira para havale edildiği belirlendi" denildi.

İddianamede, TCDD eski Şube Müdürü Melahat Özyürek'in Ankara'da Yasin Altınbaş'ın bürosunun sorumlusu olduğunu belirtildi ve bu kişinin Keşif Belgesi, Dahilde İzleme Belgesi, Kontrol Belgeleri gibi bütün devlet dairelerindeki işleri takip ettiği vurgulandı. Altınbaş'ın Özyürek'e her ay 500 milyon lira gönderdiği de kaydedildi.

İddianamede, Habur Gümrük Müdürü Mehmet Ünlü'nün eşine Yasin Altınbaş tarafından Gaziantep'teki Akcanlar Otomotiv'den bir Honda Accord otomobil alındığı belirtildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır