kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MHP'li bürokrata "Kurt kapanı"
Bahçeli, MHP'li bürokratları sade vatandaş kılığındaki müfettişlerle denetleyip rüşveti önlüyor

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin atadığı kadroları özel yöntemlerle denetliyor. Gizli "fahri müfettişler" görevlendiren Bahçeli, MHP'li bakanların görev yaptığı bakanlıklardaki bürokratları gizli sınava tabi tutuyor. Sade vatandaş görünümündeki müfettişler, kamu kurumlarında rüşvet iddialarını araştırıyor. MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından uygulanan yöntem, partide "Kurt Kapanı" ve "Hz. Ömer adaleti" olarak adlandırılıyor.

HZ. ÖMER ADALETİ
Bahçeli, kendi atadığı kadroları Hz. Ömer'e ait olan "Dicle kıyısında bir kurt kuzuyu yese, bu işten ben de sorumluyum" sözleriyle yolsuzluk ve usulsüzlüğe karşı uyarıyor. Bahçeli'nin özellikle kendisine sunulan önemli atamalara ilişkin kararnameleri imzalamadan önce bu yöntemi uyguladığı bildiriliyor. Genellikle ülkü ocaklı gençler, partili işadamları, hukukçular grubundan seçilen müfettişler, denetlenmesi gereken bürokrata, normal bir ziyaretçi ya da işadamı gibi, ihale, atama ve iş takibi sırasında rüşvet teklif ediyor. Bürokratın tavrını da rapor halinde Bahçeli'ye sunuyor.

Bahçeli, yolsuzluk konusundaki titizliği nedeniyle Başbakanlık'ta kendisinin ataması gereken 22 müşavir kadrosunu da boş tutuyor. Bahçeli'nin atayacağı kişilerin isimlerinin usulsüz işlere karışabileceği ve "ortaklarının kadrolarını boşalttırıp kendi adamlarını atıyor, kadrolaşma yapıyor" eleştirilerinden çekindiği için bu kadroları Başbakanlık'taki Müsteşar Yardımcılığı kadrosu gibi boş tuttuğu bildiriliyor. Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır