kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Şoku atlatmak

F.Bahçe'nin uzun zamandır gündeminde olan Alpay-Oktay olayı, kulüp için şokla noktalandı. F.Bahçe, geçen yıl 2.5 milyon dolara kiraladığı Alpay'ın bonservisini en fazla 5 milyon dolara alsaydı, sanıyorum bu krizlerin hiçbiri yaşanmazdı.

Aziz Yıldırım'ın kulübü tek başına sırtladığı doğrudur. Ama bu yönetimi kendisi yaptı. İstediği tarz da buydu zaten. Alpay'a 3.5 milyon $ peşin, gerisi bir yıl sonra ödeme önerisini Fadıl Akgündüz kabul etmedi. Jet Fadıl batık bir işadamı. Açıktan 4 milyon $ istemesi ve Fener'in bu parayı vermemesi de son derece doğaldır.

Fadıl Akgündüz'ün Aston Villa'dan istediği tarzda ödemeyi aldığı bellidir. Alpay da aynı şekilde... O da istediğini almış durumda. 10 milyon $ bonservis ve Alpay'ında 4 yıl için 2.5 milyon $'ı peşin 10 milyon $'ı alması her ikisi için de iyi para.

Fener takiyye mi yaptı?
Alpay geçen yıl, 2 kırmızı, 7 sarı kart görmüştü. Beşiktaş seyircisiyle kavgalıydı. Son Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde çok lüzumsuz bir kırmızı kart gördü. Fenerbahçe Kulübü, Alpay için istenen parayı bu bakımdan da ödememiş olabilir.

Ama Oktay'a gerçekten çok yazık oldu. Alpay'la Oktay'ın arasının yıllardır iyi olmadığını hepimiz biliyoruz. Ama Oktay'ın durumuna "Papaza kızıp oruç bozma" derler. Alpay gitmişse Oktay'ın ne günâhı var? Onun bonservisinin şimdiye kadar alınmaması da büyük bir hatadır.

F.Bahçe Kulübü'nde bazı şeyler resmiyete değil, güvene dayalı olarak yapılıyor. Bunun en güzel örneği de Mustafa Denizli'nin resmi mukavelesinin hâlâ olmaması. Denizli'nin federasyona 500 bin $ tazminat ödenerek alınacak resmi mukavelesinin imzasının, şimdiye kadar çoktan bitirilmesi gerekirdi. Bütün bunların neden olmadığını herhalde Başkan Aziz Yıldırım, çıkıp bir açıklama yaparak kamuoyuna anlatır.

Baliç ve Biscan gelmeli
F.Bahçe, Alpay'ın eksikliğini Uche, Mirkoviç ve Serkan'la kapatamaz. Ön stoperlerden biri Mustafa Doğan tabii ki olabilir. Ama Oktay'ın yerini Serhat ile doldurmak mümkün değildir. Aziz Yıldırım, Alpay&Oktay'ın ayrılışının camiada yarattığı moralsizliği örtmek için önce Baliç'i, arkasından da Biscan'ı almak zorundadır.

Yıldırım'ın herşey iyi giderken Müflis Fadıl'ın parmağıyla bir anda bozulan düzenini, inşallah başka bir parmak kulübün üzerinde dolaşarak bozmaz.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır