kapat

22.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yasemin'in rekor kavgası
7 Kasım'da ve 19 Temmuz'da kırdığı rekorlar Dünya Sualtı Sporları Federasyonu tarafından tanınmayan Yasemin Dalkılıç "Türk rekortmen istenmiyor" diyor

YASEMİN Dalkılıç 7 Kasım'da 68 metre, 19 Temmuz'da 100 metre daldı, dünya rekorunu kırdı. Yarın 120 metreyi zorlayacak.

En başından beri tartışılan bir konu var: Yasemin'in rekorları kabul ediliyor mu, edilmiyor mu? Yasemin işte bu tartışmaları anlattı.

IRKÇI FEDERASYON
Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu CMAS'ı rekor denemelerine davet ettiğini fakat onların gelmediğini belirten Dalkılıç şunları söyledi: "Gelmediler çünkü İtalya'da bulunan bir kuruluş olan CMAS, iki İtalyan firma tarafından desteklenen Deborah Andolla'yı kayırıyor. Deborah'ın rekorlarının benim tarafımdan kırılmasını istemiyorlar. Geçen yılki 68 metrelik rekorumunun ardından Deborah, CMAS'tan gelen baskı nedeniyle 70 metreyi denedi ve kaza geçirdi. Şu açıkça görülüyor ki bir Türk olarak kırdığım rekorlardan CMAS rahatsız. Dünya dalında şampiyon olan birisinin bir Türk olmasını hazmedemiyorlar. Şimdiye kadar bunu engellemeye çalıştılar. Başaramadılar. Şimde ise açıklamalarıyla beni yıpratmaya çalışıyorlar. Ama şunu iyi bilsinler ki beni yıpratamayacaklar."

Tebernüş KİREÇCİ / SHA

"Bizi de derinlik sarhoşu yaptı"
REKORTMEN Yasemin Dalkılıç'ın sponsoru Quantum Saatleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Jack Acıman, Yasemin'in peşinden sürüklendikleri son bir yıllık sürede Yasemin gibi derinlik sarhoşu olup çıktıklarını söylüyor. Modern dünyada şirketlerin ruhlarının ve felsefelerinin olması gerektiğini belirten Acıman, "Sualtı bizim ruhumuz. Bunun için de dalgıçlara ve sualtı sporcularına yönelik saat üretimine özen gösteriyoruz" diyor. Quantum'un Yasemin adına ürettiği GOYAS saatleri de pek yakında piyasaya çıkıyor.

DENİZİN EN DERİNİNE
Yasemin'e ilk tanıştıkları saniyeden başlayarak müthiş güven duyduklarını söyleyen Acıman gelişmeleri şöyle anlattı: "Yasemin bir sene önce elinde dosya ile şirkete geldi. Hedefininin rekor kırmak olduğunu söyledi. 'Dünyada denizin en derinine inen kız ünvanını elime geçireceğim' demişti. Biz Quantum olarak ona çok güveniyoruz. Rekoru kırmış, kırmamış, önemli değil. Önemli olan onun gibi başarılı birisine sponsor olmak."

ANDOLLA'YI YİNE GEÇECEK!
Tüm Türkiye'nin dikkatini Bodrum Yalıçiftlik'e çeken 'Derinlikler Prensesimiz' Yasemin Dalkılıç, pazar günü gerçekleştireceği "No Limits" kategorisindeki dalışıyla, inanılmazı deneyecek. Kızakla 120 metreye dalacak olan Dalkılıç, balon yardımıyla yüzeye ulaşacak. Bu dalda dünya rekoru 115 metreyle bayanlarda Kübalı sporcu Deborah Andolla'nın elinde.

Recai KÖMÜR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır